Επτά παραβιάσεις και 11 παραβάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά ελικόπτερα, UAV, ATR-72 και CN-235

Δεκαέξι αεροσκάφη της Τουρκίας παραβίασαν σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου 2026, τον εθνικό εναέριο χώρο στο βορειοανατολικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

παραβιάσεις - ελικόπτερα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεκαέξι αεροσκάφη της Τουρκίας παραβίασαν σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου 2026, τον εθνικό εναέριο χώρο στο βορειοανατολικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, 5 σχηματισμοί τουρκικών ελικοπτέρων (συνολικά 12 ελικόπτερα) έκαναν παραβάσεις στο FIR Αθηνών, αλλά και μία παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου.

Οι υπόλοιπες παραβιάσεις και παραβάσεις έγιναν από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV), ένα αεροσκάφος ATR-72 και ένα CN-235.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 5 (2Χ3 Ε/Π, 2X2Ε/Π, 1Χ2 Ε/Π)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 4 (1 ATR-72, 1 CN-235, 2 UAV)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 16

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 11 (εκ των οποίων 6 από τα Ε/Π, 3 από τα UAV, 1 από το ATR-72 και 1 από το CN-235)

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 7 (εκ των οποίων 6 από το CN-235 και 1 από έναν σχηματισμό Ε/Π)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσελίκ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ομέρ Τσελίκ για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: «Κανείς δεν μπορεί να στείλει μήνυμα στην Τουρκία μέσω επιδείξεων ισχύος»

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν εξέφρασε, επίσης, την αντίθεση της Άγκυρας στην άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κύπρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελλόριζο / (ΓΡ.ΤΥΠ.ΠΡΩΘΥΠ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης από Καστελλόριζο προς Τουρκία: «Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά δεν δεχόμαστε απειλές ή υποδείξεις από κανέναν»

Όπως επισήμανε, τα ελληνικά σύνορα ταυτίζονται με τα ευρωπαϊκά, με αποτέλεσμα το μήνυμα της Μεγίστης να ξεπερνά τα εθνικά όρια