Ερντογάν: «Θα εφαρμόσουμε το ιδεώδες της «Μεγάλης Τουρκίας» στην Ανατολική Μεσόγειο»

 Συνεχίζουν την επικίνδυνη ρητορική τους οι Τούρκοι, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνευση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Μετά τις προβοκάτσιες για δήθεν παρενόχληση του ερευνητικού πλοίου «Barbaros» από ελληνική φρεγάτα, φαίνεται ότι το «πολεμικό σκηνικό» που στήνουν έρχεται να μείνει μόνιμα. Και δείχνει ότι πρόκειται για συγκεκριμένη στρατηγική που χαράχτηκε στην Άγκυρα και θα στηριχτεί από όλους, όσο προχωρά η διαδικασία εξόρυξης από ξένες εταιρείες και την Κύπρο.

Μάλιστα, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω μιλώντας για τη «Μεγάλη Τουρκία».

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή ο Ερντογάν στα εγκαίνια της έδρας του Ιδρύματος Τουρκικής Νεολαίας στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε στην στρατηγική που πρέπει να εφαρμόσει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας λόγο για την «Μεγάλη Τουρκία».

Ειδικότερα ο Ερντογάν τόνισε πως πρέπει να εφαρμόσει η Άγκυρα το ιδεώδες της «Μεγάλης Τουρκίας» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό δεν θα πρέπει να συσχετίζεται με επεκτατικές τάσεις.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στις ελευθερίες στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι τα τελευταία 16 χρόνια, δεν υπήρξε κανένας περιορισμός σε ότι αφορά τις ατομικές ελευθερίες, αλλά και τις εθνοτικές και θρησκευτικές ελευθερίες διαφόρων ομάδων, στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Πηγή: Philenews