Ο Ερντογάν παρουσίασε το πρώτο τουρκικό άρμα μάχης!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    Το πρώτο τουρκικής παραγωγής άρμα μάχης ALTAY παρουσιάστηκε με τελετή που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων OTOKAR στο Σαγγάριο της δυτικής Τουρκίας.
Στην τελετή όπου παρουσιάστηκε το πρωτότυπο άρμα συμμετείχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της OTOKAR που κατασκευάζει πολλά από τα τεθωρακισμένα οχήματα και φορτηγά του τουρκικού στρατού.
Στις εγκαταστάσες παραβρέθηκε και ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Νετζντέτ Οζέλ.
« Είμαστε από τις λίγες χώρες που μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα άρμα μάχης το οποίο περιέχει την υψηλή τεχνολογία και αυτόματα ανεβαίνουμε επίπεδο στο πρεστίζ της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Μετά από πολλές δοκιμές και δύσκολα τέστ να είστε σίγοροι πως θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του άρματος μάχης.» δήλωσε ο Ερντογάν

Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως «η Τουρκία παράγει το δικό της πυροβόλο, το δικό της πολεμικό πλοίο, ελικόπτερο. Δεν το παράγουμε μόνο αλλά κάνουμε εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.»
Το πρωτότυπο του ΑLTAY κατασκευάστηκε με τη συνεργασία 40 εταιρειών της Τουρκίας ανάμεσα του και η ASELSAN και η ROKETSAN.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του άρματος μάχης ALTAY