Ο Ερντογάν μιλά για διαπραγμάτευση με τον Οτζαλάν

  ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει τα σημάδια κάποιας της έναρξης κάποιας διαπραγμάτευσης με το PKK και τον φυλακισμένο ηγέτη του τον Αμντουλάχ Οτζαλάν. Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (MIT) θα μπορούσαν να ξεκινήσουν συνομιλίες με τον Οτζαλάν αν αυτό κριθεί αναγκαίο από το τουρκικό κράτος.
   «Η ΜΙΤ μπορεί να κάνει οποιαδήποτε κίνηση, οποτεδήποτε. Για παράδειγμα, εάν είναι αναγκαίο μπορεί να πάει στο Ιμραλί (σ.σ. στον Οτζαλάν) ακόμα και αύριο… Θα έλεγα στην ΜΙΤ. Πράξτε ότι είναι απαραίτητο» δήλωσε ο Ερντογάν στους τούρκους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από το ταξίδι στο Αζαρμπαϊτζάν.
    Αυτές οι δηλώσεις είναι δεν συνηθίζονταν στην Άγκυρα γεγονός που δείχνει πως κάτι συμβαίνει σχετικά με το Κουρδικό. Η δήλωση του Ερντογάν που τονίζει πως «τέτοιες συναντήσεις μπορούν να γίνουν, προκειμένου να επιτευχθεί λύση και δεν θα έπρεπε να θεωρηθούν ως μία κίνηση που υποκινεί την τρομοκρατία» θεωρείται πως είναι το πρώτο βήμα για το ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης απλά ο Ερντογάν ετοιμάζει την τουρκική κοινή γνώμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία χτίζει νέα φυλάκια «φρούρια» στα σύνορα της