Ερντογάν: Παιχνίδι του «σουλτάνου» με τη «στρόφιγγα» του προσφυγικού

Παιχνίδι του «σουλτάνου» Ερντογάν με τη «στρόφιγγα» του προσφυγικού. Την ανησυχητική αύξηση των μεταναστευτικών ροών και πάλι, κυρίως στα νησιά μας, επιβεβαίωσε και από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας αναφέροντας πως ο ρυθμός αύξησης το πρώτο εξάμηνο του 2018 αυτός έχει ανέλθει σε 33%. Φαίνεται ότι ο Ερντογάν άνοιξε τις πόρτες σε μετανάστες και πρόσφυγες όπως απειλεί εδώ και καιρό την Ευρώπη για να αυξήσει έτσι την πίεση.

Η τελευταία αναφορά του Ερνγοάν σε μετανάστες και πρόσφυγες ήταν η απειλή προς τους Ευρωπαίους “δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε”. Αυτά λίγο πριν τη Σύνοδο της Βάρνας, ενώ μόλις χθες στα νησιά κατέφθασαν περισσότερα από 300 άτομα.

Ο κ. Δημήτρης Βίτσας προσδιόρισε ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα έχει ψηφιστεί νέος νόμος που θα επιταχύνει και θα οργανώνει τη διαδικασία απονομής ασύλου, ενώ θα παράλληλα θα κατατεθούν και άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις που θα συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής για την προσφυγική κρίση, «καθώς το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα, χρειάζεται εθνική γραμμή» 

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsit.gr