Ερντογάν: Έφαγε «άδειασμα» από την Τσεχία – «Δεν βοηθάει καθόλου τον ελληνοτουρκικό διάλογο»

Για «απαράδεκτη απειλή κατά των κρατών-μελών» από την Τουρκία κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας με ανάρτηση στο Twitter σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας.

«Ένας από τους στόχους της τσεχικής προεδρίας είναι η προώθηση του διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας. Η απαράδεκτη απειλή κατά των κρατών μελών της ΕΕ, όπως αυτή που εκφράστηκε για την Ελλάδα κατά την πρόσφατη δημόσια ομιλία του Προέδρου Ερντογάν, είναι εξαιρετικά επιζήμια από αυτή την άποψη», σημειώνει το τσεχικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας προχώρησε σε ένα ακόμα προσβλητικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας, λέγοντας το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο του της τεχνολογικής έκθεσης Teknofest, ότι: «Έχουμε μόνο μία φράση για την Ελλάδα: μην ξεχνάτε την Σμύρνη. Δεν μας δεσμεύει ότι η Ελλάδα κατέχει τα νησιά, όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ότι χρειάζεται….μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Στο πλαίσιο αυτής της έντονης τουρκικής ρητορικής, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι θα ενημερωθούν άμεσα οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο. Σημειώνεται πως τα ελληνοτουρκικά θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που αναμένεται να έχει ο Νίκος Δένδιας με τη Γαλλίδα ομόλογό του στην Αθήνα την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες και από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters