Τριπλασιάστηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στην Τουρκία

Αύξηση ελληνικών εξαγωγών προς την Τουρκία καταγράφει σε ρεπορτάζ της η τουρκική εφημερίδα Zaman.

Με τον τίτλο «Τριπλασιάστηκαν οι εξαγωγές της Ελλάδας στην Τουρκία» , η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι η Ελλάδα, που έφθασε στο σημείο να βουλιάξει λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, ζει με την Τουρκία εαρινή ατμόσφαιρα στις εμπορικές σχέσεις. Οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών παρά την κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξελίσσεται υπέρ της Ελλάδας,αναφέρει. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι εισαγωγές της Τουρκίας από την Ελλάδα, από 1 δισεκατομμύρια 150 εκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2008 αυξήθηκαν στα 3 δισεκατομμύρια 300 εκατομμύρια δολάρια.

Να σημειώσουμε πάντως ότι γενικότερα συνεχίζεται η ανοδική πορεία των εξαγωγών της Τουρκίας καθώς τον Νοέμβριο  το ποσοστό των εξαγωγών αυξήθηκε κατά 24,8%.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Τουρκίας, τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν εξαγωγές ύψους 13 δισεκατομμυρίων 829 εκατομμυρίων δολαρίων.Ενώ και οι εισαγωγές με μια αύξηση τάξεως 12,5% ανήλθαν στα 20 δισεκατομμύρια 986 εκατομμύρια δολάρια.Οι εξαγωγές με προορισμό την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψαν αύξηση κατά 17,8%, με την Γερμανία και πάλι να καταγράφεται  ως η χώρα που πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες τουρκικές εξαγωγές.