«Έξαλλος» ο Οκτάι με τον Α/ΓΕΕΘΑ: «Όταν η Τουρκία λέει ότι θα έρθει ξαφνικά ένα βράδυ, θα το κάνει»

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι αντέδρασε έντονα στην επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

«Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και κάνει ότι χρειάζεται. Η Τουρκία δεν λέει κενάλόγια και όταν λέει «θα έρθουμε ξαφνικά», θα το κάνει. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν λέει κενά λόγια», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε φωτογραφία του Α/ΓΕΕΘΑ στο νησί της Ψερίμου με «φόντο» τα τουρκικά παράλια της Αλικαρνασού.

Η «οργή» του Οκτάι έρχεται με αφορμή την επίσκεψη του στρατηγού Φλώρου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μία σειρά φωτογραφιών που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Επίσης, ο Τούρκος αξιωματούχος εξαπέλυσε πυρά και κατά των δημάρχων Κωνσταντινούπολης και Αθήνας, Εκρέμ Ιμάμογλου και Κώστα Μπακογιάννη. «Βλέπουμε ποιός συγχαίρει ποιόν. Είναι ξεκάθαρη η ‘αδελφοσύνη’ μεταξύ τους. Πείτε στον αδελφό σας που είναι μαζί σας να πει στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να μην βγάζει φωτογραφίες με την Αλικαρνασσό από πίσω του», τόνισε ο Οκτάι, απευθυνόμενος στον αντίπαλο του Ερντογάν, Ιμάμογλου.

Με πληροφορίες από: Yeni Safak