«Γαλάζια Πατρίδα»: Πήρε «φωτιά» η μηχανή προπαγάνδας της Τουρκίας – ΒΙΝΤΕΟ

 Σε πολεμικό βηματισμό κινούνται οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, εν όψει της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» (Mavi Vatan), την οποία μάλιστα οι ίδιοι οι Τούρκοι έχουν χαρακτηρίσει ως «πρόβα πολέμου» και ως τη μεγαλύτερη άσκηση που γίνεται ποτέ στην Τουρκία.

«Ο στόλος μας είναι έτοιμος για την άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”», ανέφερε χαρακτηριστικά το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό σε ανακοίνωση του, προσθέτοντας ότι η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» θα διεξαχθεί «ταυτόχρονα σε τρεις θάλασσες», Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο-Μαύρη Θάλασσα.

Σε πολεμικό βηματισμό κινείται ωστόσο και η μηχανή προπαγάνδας της Τουρκίας, η οποία έδωσε στην δημοσιότητα ένα προπαγανδιστικό βίντεο, επικού χαρακτήρα, για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία θα ξεκινήσει αύριο, Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Μαρτίου.

 

Η άσκηση αυτή, η οποία θα διαρκέσει δέκα ημέρες, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και βολές με πραγματικά πυρά, με την συμμετοχή 102 πολεμικών πλοίων, μαχητικών αεροσκαφών, drones, ελικοπτέρων, ειδικές δυνάμεις και δυνάμεις του λιμενικού.

Ο τουρκικός στόλος θα αποπλεύσει από τις βάσεις στο Ακσάζ, απέναντι από τη Ρόδο, και τη βάση Γκιολτζούκ, στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Το Ελληνικό Πεντάγωνο δεν δείχνει να φοβάται τους τουρκικούς βρυχηθμούς και αντιμετωπίζει με ψυχραιμία, αλλά και ετοιμότητα τις δράσεις της Τουρκίας.

Στο δημοσίευμα είχε γίνει επίσης λόγος για τα νέα όπλα και συστήματα που έχουν ενσωματωθεί στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα οποία θα αποκαλυφθούν και θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά και τα οποία έχουν ως στόχο αφενός τη βελτιστοποίηση και ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ των διαφόρων στρατιωτικών διοικήσεων και αφετέρου την αύξηση και ενίσχυση του βαθμού επιχειρησιακής ετοιμότητας των στρατιωτικών δυνάμεων που θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δημοσίευμά της, πριν από λίγες ημέρες, η Yeni Safak είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “με την άσκηση αυτή, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την κυριαρχία τους στην 462 τετραγωνικών χιλιομέτρων θάλασσα και θα απευθύνει μία σαφή προειδοποίηση σε όσους προετοιμάζουν χάρτες εισβολής”.