Ο Γκιουλ…άγιος! Η φαρσοκωμωδία των Τούρκων συνεχίζεται

Εχει παρελθόν – και μάλιστα διπλωματικό -  η υπόθεση τών ισχυρισμών περί ομοιότητας ένος από τους Μαθητές του Ιησού που υπάρχει σε τοιχογραφία  στην Παναγία Σουμελά με τον Τούρκο Πρόεδρο Γκιούλ που παρουσίασε  ήδη το OnAlert.

 Παράλληλα  τουρκική ιστοσελίδα υποστηρίζει  σήμερα ότι αυτός που έχει την μορφή του Γκιούλ είναι ο Ιούδας!
 
Όπως γράφει η  εφημερίδα Vatan – που αποκάλυψε πρώτη το θέμα –  ομάδα Πρέσβεων της ΕΕ που μετέβη στην Τραπεζούντα τον Οκτώβριο 2009 και επισκέφθηκε το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά , παρατήρησε ότι μια εικόνα στον τοίχο του Μοναστηριού – που έχει την μορφή …αγγέλου – έμοιαζε με τον Πρόεδρο Γκιούλ, εξεπλάγη και την φωτογράφησε! 
Το τι έγινε από κεί και πέρα  σε σχέση με τους πρέσβεις δεν το γνωρίζουμε..Σήμερα – και όσο περνούν οι ώρες – το θέμα κυκλοφορεί στον τουρκικο΄τ’υπο- κυρίως τον ηλεκτρονικό.Διαβάσαμε έτσι σήμερα στην τουρκική ιστοσελίδα Ekspres ότι ο άνθρωπος που ανακίνησε φέτος το θέμα  ισχυρίζεται ότι στην τοιχογραφία του Ιησού και των μαθητών του που υπάρχει στο ταβάνι του Μοναστηριού,  ο Απόστολος  ο οποίος μοιάζει με αντίγραφο του Τουρκου Προέδρου Γκιουλ  είναι αυτός που τον πρόδωσε- δηλαδή ο Ιούδας!!! Τώρα τι Ιούδας με μορφή …αγγέλου είναι αυτός, δεν ξέρουμε!
 
Πρόκειται για απίστευτη ιεροσυλία από κάποιους Τούρκους; Αν η φωτογραφία που δημοσιεύει η Ηürriyet στην ιστοσελίδα της είναι αληθινή τότε φαίνεται πως κάποιοι ιερόσυλοι, ή βεβήλωσαν το μοναστήρι ζωγραφίζοντας τη μορφή του Γκιουλ ή υπάρχει κάποιου είδους απάτη με την φωτγραφία, όπως σημείωνε από νωρίς σήμερα το OnAlert.
.
      Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet. (αλλά και την Vatan) ο  τούρκος πολίτης κ.Φατίχ Ντογάν που ζει στην Κωνσταντινουποληλη έγραψε επιστολή στον τούρκο Πρόεδρο τονίζοντας πως σε πρόσφατη  επίσκεψη του σττο μοναστήρι στην Τραπεζούντα με την γυναίκα του  «διαπίστωσε πω υπάρχει μια μορφή που μοιάζει με το προσωπο σας»
       
Μετά από αυτήν την ενημέρωση η Γενική Γραμματεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 και με έγγραφο που έφερε τον αριθμό 19245 , ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού την εξέταση του θέματος. Μετά την εξέλιξη αυτή, η Γενική Διεύθυνση Πολιτιστικών Εργων και Μουσείων στις 16 Οκτωβρίου 2012 με έγγραφό της προς την Διευθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού της Νομαρχίας Τραπεζούντας και την Διεύθυνση Μνημείων της περιοχής, ζήτησε την συντονισμένη έρευνα του θέματος.
 Ο Δήμαρχος της περιοχής Ματσκα ( προερχόμενος από το CHP) κ. Ερτουργρούλ Γκέντς τόνισε ότι όλες οι εικόνες στους τοίχους του Μοναστηριού είναι αυθεντικές και πρόσθεσε: « Το Μοναστήρι είναι επί προστασία επι 24ωρου βάσεως . Δεν είναι δυνατόν να προκληθεί ζημία στις εικόνες ούτε και να γίνει παραποίηση σε αυτές».
 Τι συμβαίνει άραγε;