Γράμμα απόγνωσης τούρκου «πασά»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    Γράμμα απόγνωσης προς την τουρκική κυβέρνηση, μέσω της εφημερίδας Hürriyet, έστειλε ο πρώην αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεν Ιλκέρ Μπασμπούγ ο οποίος είναι φυλακισμένος με τις κατηγορίες της οργάνωσης της παρακρατικής οργάνωσης ‘Ερκενεκόν» δηλαδή της «ίδρυσης τρομοκρατικής οργάνωσης και δράσης εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης.»

     «Πόσο ακόμα το δικαστήριο θα μπορέσει να συνεχίζει να δικάζει τον πρώην επικεφαλής των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και τους συντρόφους του με τις κατηγορίες «της ίδρυσης και διοίκησης τρομοκρατικής οργάνωση;Πόσο θα αντέξει αυτή τη ντροπή. Το δικαστήριο «κατάφερε» να καθίσει στο εδώλιο τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και ως μάρτυρα να βάλει έναν «τρομοκράτη».»
     Στο σημείο αυτό ο Μπασμπούγ αναφέρεται στο πρώην στέλεχος του PKK Σεμντίν Σακίκ, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο σχετικά με την Εργκενεκόν.
Πάντως όλοι οι αρχηγοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων , εκτός από τον Γιασάρ Μπουγιούκανιτ που μάλλον έχει μια άτυπη συμφωνία με την κυβέρνηση Ερντογάν, έχει μια κατηγορία εναντίον του και κάποιοι απ’αυτούς ή είναι στη φυλακή ή συνεχίζεται η δίκη εναντίον τους. Είναι σκληρή η «ρεβάνς» του Ερντογάν με τους στρατηγούς που τον είχαν οδηγήσει κάποτε στη φυλακή.