Hurriyet: Η παρθενική πτήση του πρώτου τουρκικού F-35 στο Τέξας είναι γεγονός


Η παρθενική πτήση του πρώτου τουρκικού F-35 στο Τέξας είναι γεγονός.
Σύμφωνα με την Hurriyet, το πρώτο από τα μαχητικά F-35 που αναμένεται να παραδοθούν στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία έκανε την παρθενική του πτήση.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, επικαλούμενη τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Cockpit Aero, στο πιλοτήριο του αεροσκάφους με την τουρκική σημαία φέρεται να βρίσκεται ένας Αμερικανός πιλότος καθώς οι δοκιμές βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Η δοκιμαστική πτήση του F-35A συνοδεία ενός F-16 έγινε χθες, 10 Μαΐου, κοντά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Lockheed Martin στο Φορτ Γουέρθ του Τέξας.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, δύο Τούρκοι πιλότοι έχουν ήδη αρχίσει να εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ.

Η παράδοση και παραλαβή των μαχητικών στην Τουρκία φαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά, παρά το γεγονός ότι επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα από το Πεντάγωνο να «παγώσει» την πώληση οπλικών συστημάτων στην Άγκυρα. Όπως αναφέρει η Hurriyet το πρώτο F-35 θα παραδοθεί στη βάση της Μαλάτειας στην Τουρκία στις 21 Ιουνίου, ενώ προγραμματίζεται η παράδοση κι άλλων τον Σεπτέμβριο του 2019.

Διαβάστε επίσης «Hurriyet: Είναι οριστικό – Η Τουρκία αποκτά τα πρώτα F-35 τον Ιούνιο».

Στα σύνορα με την Συρία, η βάση των Τουρκικών F-35

Το τουρκικό πρακτορίο ειδήσεων Anadolu ανέφερε επίσης ότι τα νέα αεροσκάφη F-35 θα μεταφερθούν στην βάση της 7η Κεντρικής Διοίκησης της τουρκικής αεροπορίας που βρίσκεται στην επαρχία Μαλάτεια της ανατολικής Τουρκίας, αντικαθιστώντας τα F-4 μαχητικά αεροσκάφη που βρίσκονται εκεί.

Η Τουρκία κατασκευάζει νέα υπόστεγα συντήρησης και εκσυγχρονίζει ορισμένα άλλα υπόστεγα αεροσκαφών. Οι κατασκευές, οι οποίες άρχισαν στα τέλη του προηγούμενου έτους, αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2019.

Με πληροφορίες από Hurriyet και Daily Sabah.