Η Άγκυρα γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο στο Αιγαίο μετά την επίθεση φιλίας Ακάρ

Η Άγκυρα γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο στο Αιγαίο μετά την επίθεση φιλίας του Χουλουσί Ακάρ στις Βρυξέλλες.

Και ενώ ο Ακάρ τραβούσε την προσοχή των φωτογραφικών και τηλεοπτικών καμερών, με την διαχυτική συμπεριφορά του, και τα απανωτά χτυπήματα στην πλάτη και την χείρα φιλίας που έτεινε διαρκώς προς τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, η μονταζιέρα του υπουργείου του, φρόντιζε με ίδιαίτερη σπουδή να βγάλει εκτακτο παράρτημα  με το περιεχόμενο των συνομιλιών.

“Ως γείτονες και σύμμαχοι χώρες συμφώνησαν να συγκροτήσουν τεχνικές ομάδες εργασίας προκειμένου να εξετάσουν όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.”ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Ακριβώς την ίδια στιγμή όμως  στα επιτελεία της γείτονος, συνέχιζαν το χαβά τους στο Αιγαίο. Εκτός από τις παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας, που πραγματαοποίησαν τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, στο Νοτιανατολικό Αιγαίο, στο χορό των προκλήσεων έμπαινε και η υπερδραστήρια υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων λοιπόν βάζει στο στόχαστρο το Ικάριο Πέλαγος, δεσμεύοντας παράνομα για τη διεξαγωγή άσκησης με πυρά μια ευρεία περιοχή μεταξύ Χίου Σάμου και Ικαρίας. Τα ναυτικά γυμνάσια σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX θα πραγματοποιηθούν από τις τρεις το μεσημέρι έως τις εφτά το απόγευμα.

Δείτε τον χάρτη της NAVTEX