OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Φ/Γ “Νικηφόρος Φωκάς” έκανε νέο μπλόκο στο Barbaros και στην πολεμική…συνοδεία του

20/10/2018 - 06:30
Share on FacebookShare on Twitter

Την δεύτερη απάντηση μέσα σε 24 ώρες πήρε από τη Φ/Γ “Νικηφόρος Φωκάς” που επιτηρεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα επί της παράνομα δεσμευθείσας περιοχής των 44.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων δυτικά της Πάφου.

Κατά τις πληροφορίες του OnAlert τα ξημερώματα της Παρασκευής, σχεδόν την ίδια ώρα όπως και την περασμένη Πέμπτη, το τουρκικο ερευνητικό επιχείρησε να προκαλέσει εισερχόμενο στην περιοχή ελέγχου και ελληνικής κυριαρχίας. Η αντίδραση του πλοίου του ελληνικού στόλου ήταν εξίσου ακαριαία και δυναμική όπως και εικοσιτέσσερις ώρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης μεταδόθηκε εκ νέου μέσω ασυρμάτου η προειδοποίηση αποχώρησης από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η απάντηση του τουρκικού ωκεανογραφικού, αυτήν την φορά δεν ήταν μέσω ηχογραφημένου μηνύματος, αλλά το περιεχόμενο της ήταν ξανά προκλητικό. Εκτός από την επωδό ότι βρίσκονταν εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, το πλήρωμα του Barbaros έκανε και μάθημα στη Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς, ζητώντας να “ξαναδιαβάσουν τους χάρτες”.

Η δυναμική συνέχεια ήταν τέτοια βέβαια που δεν άφησε και πολλά περιθώρια στο τουρκικό ωκεανογραφικό αλλά ούτε και στη συνοδεία του. Και αυτές οι στενές επαφές καταγραφόταν σε πραγματικό χρόνο στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Όπως επίσης είναι σαφές ότι και για τη νέα απόπειρα από πλευράς της Άγκυρας, να αναβαθμιστεί το επίπεδο της έντασης, υπήρξε ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών που διαθέτουν μάτια στην ευρύτερη περιοχή, μέσω των μονάδων τους, που όμως είναι ανεπτυγμένες σε αποστάσεις άνω των 120 χιλιομέτρων.

Άλλωστε η βαλβίδα αποσυμπίεσης που άνοιξε με το φως της ημέρας κατά την οποία η ισχυρή προσωπικότητα της αμερικανικής διπλωματίας και πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάϊατ βρισκόταν στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής στην Κρήτη, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μαικ Πομπέο συναντάτο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώ την Κύπρο επισκέπτετο ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ.

Σε κάθε περίπτωση η Αθήνα διατηρεί το πολυδιάστατο σχέδιο ετοιμότητας στην προμετωπίδα του οποίου βρίσκεται η παρουσία της Φρεγάτας “Νικηφόρος Φωκάς” στην περιοχή. Μάλιστα εντός των προσεχών εικοσιτετραώρων το πολεμικό μας πλοίο θα αντικατασταθεί από τη Φρεγάτα “Σαλαμίς”. Είναι άλλωστε σαφές ότι η Αθήνα και δη οι επιτελείς του Ελληνικού Πενταγώνου, με διακηρυγμένη πλέον την βούληση για παρουσία στην περιοχή, καταστρώνουν τα πλάνα τους για να αντιμετωπιστούν όλα τα πιιθανά σενάρια.

Όμως ο στόχος είναι ξεκάθαρος όπως διατυπώθηκε από τον ίδιο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη: “Σε ότι αφορά στη δικιά μου τη θέση η προσπάθειά μου είναι να κρατήσουμε μια ισορροπία. Να μην δημιουργούνται εντάσεις, προστατεύοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.Αλλά χωρίς να δημιουργούμε επιπλέον θέματα στην περιοχή. Ελπίζω ότι θα επικρατήσει ψυχραιμία, και όλα αυτά θα γίνουν όπως πρέπει και όπως έχουν σχεδιαστεί.”

Tags: BARBAROSΑΟΖΚΥΠΡΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣΠΟΡΘΗΤΗΣΦΡΕΓΑΤΑ

Related Posts

παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Δεν σέβονται τίποτα οι Τούρκοι: Την ώρα που η ΠΑ πενθεί, οπλισμένα τουρκικά F-16 έκαναν παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο

30/01/2023 - 22:14
παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Οινούσσες, Παναγιά και Χίο

30/01/2023 - 14:19
Ακάρ
Uncategorized

«Αιχμές» Ακάρ κατά ΗΠΑ και Ελλάδας ενώ ισχυρίζεται ότι «η Τουρκία θέλει ειρήνη»

29/01/2023 - 20:54

Διαβάστε Επίσης

Σολτς: Δεν μπορεί να επιβληθεί συμφωνία ειρήνης στους Ουκρανούς – Άρνηση Λούλα να στείλει πυρομαχικά για Leopard 2 και Gepard

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν F-16 στην Ουκρανία – Ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί σύντομα την Πολωνία

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Χιόνια στα ορεινά

Σαν σήμερα: Το 1996 ελικόπτερο του ΠΝ καταπέφτει στην περιοχή των Ιμίων – Κορυφώνεται η κρίση

Δεν σέβονται τίποτα οι Τούρκοι: Την ώρα που η ΠΑ πενθεί, οπλισμένα τουρκικά F-16 έκαναν παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Α/ΓΕΕΘΑ: «Ημέρα οδύνης για τις ΕΔ – Συνεχίζουμε νυχθημερόν τις έρευνες για τον Σμηναγό Τσιτλακίδη»

Συντριβή F-4: Τι ανέφερε ο κυβερνήτης του 1ου Phantom που πετούσε με το μοιραίο αεροσκάφος – «Είδα μια έκρηξη στη θάλασσα»

Challenger 2: Το σχέδιο της Βρετανίας για να μην «πέσουν» στα χέρια των Ρώσων τα άρματα μάχης

Top News

Ο Κέβιν Χαρτ στάθηκε δίπλα στον Τζόελ Εμπίντ των Σίξερς και η εικόνα προκάλεσε απίστευτο γέλιο

Καιρός – Αρναούτογλου: Οι περιοχές που θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο – Τα νέα στοιχεία για την κακοκαιρία

Καιρός - Meteo: «Ακτινογραφία» πρόγνωσης επταημέρου - Οι 3 φάσεις

Αττική Οδός: Η κίνηση στους δρόμους με ένα κλικ - Νέα εφαρμογή

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert