OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία στήνει προβοκάτσια με τους ελληνικούς S-300 – Τι απαντά η Αθήνα

28/08/2022 - 11:13
F-16
Share on FacebookShare on Twitter

Πρώτη ενημέρωση 11.13

Δεύτερη ενημέρωση 13.12

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, αυτή τη φορά προσπαθώντας να βάλει στο κάδρο τα ελληνικά συστήματα αεράμυνας S-300 στο Αιγαίο.

Ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στις σχέσεις με την Ελλάδα, σήμερα το πρωί πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας διέρρευσαν στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ πληροφορίες για «νέο επεισόδιο πάνω από το Αιγαίο».

Όπως μεταδίδουν, το επεισόδιο συνέβη στις 23 Αυγούστου, δυτικά της Ρόδου, στα 10.000 πόδια, όταν ελληνικοί S-300 «κλείδωσαν» τουρκικά F-16.

Πιθανότατα, η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει ζήτημα με στόχευση τη διεθνή κοινή γνώμη και κυρίως τις ΗΠΑ, που της έχουν επιβάλλει κυρώσεις λόγω της αγοράς των συστημάτων S-400 από τη Ρωσία. Με τη σημερινή διαρροή από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, πιθανώς επιθυμούν να προβάλλουν ως επιχείρημα ότι η Ελλάδα έχει ανάλογες τεχνολογίες με S-300 που ενεργοποιεί απέναντι σε συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ.

NEW: Greece operated S-300 radar locked on Turkish F-16s in the Aegean Sea on August 23, Turkey reveals

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) August 28, 2022

H πρώτη αντίδραση της Αθήνας

Πηγές από το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας, όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν το περιστατικό που οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι έλαβε χώρα σήμερα, ανέφεραν οτι δεν σχολιάζουν διαρροές απο τον τουρκικό τύπο, από όπου αυτές και αν προέρχονται.

Ωστόσο, πηγές του ΓΕΕΘΑ διέψευσαν τους τουρκικούς ισχυρισμούς και ανέφεραν ότι δεν έγινε «λοκάρισμα» τουρκικών μαχητικών από τους ελληνικούς S-300.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 23 Αυγούστου δυο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια το πρώτο πέταξε πάνω από τα Διβούνια, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια στις 10:57 και τρία λεπτά αργότερα το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καμηλονήσι, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια επίσης.

Όπως είχε αποκαλύψει η εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, οι υπερπτήσεις αυτές, καθώς και οι αερομαχίες που έγιναν στο σημείο εκείνο ήταν αντιπερισπασμός για το βασικό σχέδιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ο στόχος των τουρκικών μαχητικών ήταν να χαρτογραφηθεί η βάση των S-300 στην Κρήτη και γι’ αυτό θα επιχειρούσε ένα ζεύγος F-16 που θα ερχόταν ανατολικά της Καρπάθου, με τελικό προορισμό την Κρήτη για να αναζητήσουν τις θέσεις των S300.

Ωστόσο το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών δεν ολοκλήρωσε την αποστολή του, καθώς αναχαιτίστηκε από ελληνικά μαχητικά.

Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη Τετάρτη, οι Τούρκοι ισχυρίστηκαν ότι μαχητικά τους παρενοχλήθηκαν από ελληνικά μαχητικά, με το ΓΕΕΘΑ να διαψεύδει την Άγκυρα με επίσημη ανακοίνωση.  

Πηγή: Νewsit

Tags: S-300ΑΙΓΑΙΟΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16

Related Posts

NAVTEX - Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Αθήνα ετοιμάζει διάβημα στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας για τις τουρκικές «επ’ αόριστον» NAVTEX

10/02/2026 - 16:50
NAVTEX - ΝΟΤΑΜ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

09/02/2026 - 20:51
Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ουκρανία και Ιράν στη ατζέντα

08/02/2026 - 18:33

Διαβάστε Επίσης

Ειδικές Ναυτικές Επιχειρήσεις: Το ΤΝΕΕ αιχμή του δόρατος στο θαλάσσιο περιβάλλον – Το OnAlert μαζί με τους βατραχανθρώπους

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1959 Ελλάδα και Τουρκία συμφωνούν για την επίλυση του Κυπριακού

Patriot: Σε ετοιμότητα τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας στο Κατάρ – Ο Τραμπ σκέφτεται να στείλει δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

«Trolley de Prévaux»: Καθελκύστηκε το πρώτο από τα 7 περιπολικά πλοία (OPV) του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού

Ισραήλ: Η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

Προφυλακίστηκε ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

Top News

Akylas: Δε φανταζόμουν ποτέ πως τα 27 μου θα έμοιαζαν έτσι, το "Ferto" έχει αλλάξει ήδη τη ζωή μου

Τρεις υπόπτους κατονόμασε o σμήναρχος για την υπόθεση κατασκοπείας υπέρ της Κίνας: Από το LinkedIn στην προφυλάκιση - Οι απειλές και ο «Στίβεν Γουέιν»

Άρτα: Εντερική απόφραξη οδήγησε στον θάνατο την 35χρονη μητέρα δύο εβδομάδες αφού γέννησε

Κίμπερλι Γκιλφόιλ για τις 100 ημέρες ως πρέσβης: Ανεβάσαμε τη στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ - Ελλάδας σε ιστορικά νέα ύψη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert