OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία «στήνει» προβοκάτσια στο Καστελλόριζο;

03/09/2020 - 10:16
Καστελλόριζο
Share on FacebookShare on Twitter

Το Καστελλόριζο ενοχλεί την Τουρκία. Γνωστό. Το μαρτυρά η «φιλολογία» ότι το Καστελλόριζο είναι πιό κοντά στις ακτές της Τουρκίας.

«Η ελληνική διεκδίκηση υφαλοκρηπίδας 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων για ένα νησί 2 χιλιόμετρα μακριά από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα είναι παράλογη και ενάντια στο διεθνές δίκαιο», ανακοίνωσε πρόσφατα -τον Ιούλιο- το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Όμως τώρα η Τουρκία δείχνει πως επιχειρεί να «στήσει» προβοκάτσια στο Καστελλόριζο, με το πρόσχημα «απειλής δημοσιογράφων» της. Κι αν το σκηνικό σας θυμίζει λίγο Ίμια, δικαίως…

Εδώ και λίγες μέρες το Καστελλόριζο βρίσκεται και πάλι στα πρωτοσέλιδα του -ελεγχόμενου από το καθεστώς- τουρκικού Τύπου, μετά και την γνωστή φωτογραφία του Γαλλικού Πρακτορείου AFP με τους εθνοφύλακες που αποβιβάζονται στο νησί.

yeni safak

Τα ίδια μέσα δημοσιεύουν βίντεο και φωτογραφίες Ελλήνων εθνοφυλάκων που έχουν καταγραφεί από μακριά, υποτίθεται από τις απέναντι τουρκικές ακτές του Κας.

Καστελλόριζο

🔴#ÖNEMLİ

🔻@trtworld #Meis adasındaki Yunan askeri varlığını kayıt altına alarak uluslararası basına servis etti. pic.twitter.com/hD5jUnQ8wX

— Turkey In The World (@TRintheworld) September 2, 2020

Τώρα ο διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν υποστηρίζει ότι Τούρκοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο Καστελλόριζο έχουν στοχοποιηθεί και απειλεί ευθέως την Ελλάδα!

Αφορμή η άφιξη στο Καστελλόριζο δημοσιογράφων του Anadolu, για τους οποίους -σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ- «ελληνικό site ανήρτησε κείμενο και φωτογραφίες, χαρακτηρίζοντας τους «πράκτορες της MIT»».

Έγραψε ο Αλτούν στο Twitter: «Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών να υποκινήσει τη βία, μέσω ενός φασιστικού ιστότοπου, εναντίον δημοσιογράφων του Anadolu (σσ του κρατικού τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων) στο Καστελλόριζο. Το γεγονός ότι Έλληνες δημοσιογράφοι εργάζονται ελεύθερα στην Τουρκία, στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση αρέσκεται να παραδίδει μαθήματα περί ελευθερίας του Τύπου, ενώ η Ελλάδα, ένα μέλος της ΕΕ, ενεργεί ως μαφιόζικο κράτος, είναι αξιοσημείωτο».

We condemn the Greek authorities’ efforts to incite violence, through a fascist website, against AA journalists in Meis.
That Greek journalists work freely in Turkey, which the EU loves to lecture on press freedom, as Greece, an EU member, acts like a mafia state is worth noting.

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) September 2, 2020

Όμως ο Αλτούν δεν σταματά στις «παρατηρήσεις» περί «ελευθερίας του Τύπου». Στέλνει -λέει- και μήνυμα στην Ελλάδα ότι θα πληρώσει το τίμημα αν πειραχτούν οι δημοσιογράφοι.

Γράφει ο διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας: «Το μήνυμά μου στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: Θα πληρώσετε το τίμημα αν αυτοί οι Τούρκοι δημοσιογράφοι πειραχτούν. Κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει το πρακτορείο Anadolu, του οποίου το προσωπικό εργάζεται στο πιό εχθρικό περιβάλλον, εν μέσω απειλών, εκφοβισμού ή δημοσιοποίησης των προσωπικών πληροφοριών του».

My message to Greece is as follows: You will pay the price if those Turkish reporters come in harm’s way.
Nobody can silence Anadolu Agency, whose staff work in the most hostile environments, through threats, intimidation or the publication of their personal information.

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) September 2, 2020

Μάλιστα στο τουρκικό κείμενο, η ευθεία απειλή είναι πιό εύγλωττη: «Αν έστω και μία τρίχα από τα μαλλιά (σσ των δημοσιογράφων στο Καστελλόριζο) πειραχτεί, θα πληρώσετε το τίμημα…»

Tags: ΑΛΤΟΥΝΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία - NAVTEX
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

NAVTEX διετούς διάρκειας (!) εξέδωσε η Τουρκία – Επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις της περί «δικαιοδοσίας» και «αποστρατικοποίησης» νησιών

23/01/2026 - 14:09
Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Δένδιας: Μονομερές δικαίωμα και δικαίωμα κυριαρχίας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια

22/01/2026 - 12:49
ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 έκανε 1 παράβαση και 2 παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο βορειοανατολικό Αιγαίο

21/01/2026 - 17:47

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και δύο τραυματίες από ρωσική επίθεση με drones σε τρένο στο Χάρκοβο [vids]

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους – Θα τερματίσω τη στρατιωτική μας εξάρτηση από τις ΗΠΑ»

CENTCOM: Οι αμερικανικές δυνάμεις ξεκινούν «πολυήμερη αεροπορική άσκηση» στη Μέση Ανατολή

Η Εσθονία κοντά στην αγορά νέων συστημάτων αεράμυνας: Στο τραπέζι Patriot, SAMP/T NG και David’s Sling

Περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη Mirage και πυραύλους στέλνει η Γαλλία στην Ουκρανία

Ουκρανία: «Ο Ζελένσκι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Πούτιν για να συζητήσουν το εδαφικό και τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια»

Νέα συνάντηση Πούτιν και αλ Σάρα στη Μόσχα: Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τις ρωσικές βάσεις στη Συρία

Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει μόνιμη παρουσία της CIA στην χώρα, μετά την εκδίωξη Μαδούρο

Top News

Συναγερμός για την ανθρωπότητα: Το Ρολόι της Αποκάλυψης πιο κοντά στα μεσάνυχτα από ποτέ

Σία Κοσιώνη: Δεν αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός της εβδομάδας

Η Κατερίνα Παπουτσάκη χώρισε από τον Θάνο Χατζόπουλο μετά από 1,5 χρόνο σχέσης

Οι τραγωδίες που σημάδευσαν τον ΠΑΟΚ: Από τα Τέμπη στη Ρουμανία οι τραγικές απώλειες της ασπρόμαυρης οικογένειας

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert