Καμμένος για Έλληνες στρατιωτικούς: Όμηροι σε τουρκικές φυλακές οι δυο Έλληνες αξιωματικοί

Πρώτη Δημοσίευση: 2018-03-09 11:34:22
Τελευταία Ενημέρωση: 2018-03-09 15:10:22

«Ομήρους» αποκάλεσε του δυο Έλληνες στρατιωτικούς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Ρουμάνο ομόλογο του Mihai Fifor.  »Στις τουρκικές φυλακές αυτή τη στιγμή έχουμε δυο ομήρους, έναν Έλληνα αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος βρίσκεται απο χθες στο Βουκουρέστι για διήμερη επίσημη επίσκεψη, κατόπιν προσκλήσεως του Ρουμάνου ΥΠΑΜ.

Κατα την διάρκεια των δηλώσεων των δύο υπουργών Άμυνας ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υπόθεση της αιχαλωσίας των δύο ελλήνων στρατιωτικών απο την Τουρκία.

Συγκεριμένα ο ΥΕΘΑ δήλωσε:

«Ενημέρωσα τον Ρουμάνο υπουργό Άμυνας σχετικά με ένα κακό περιστατικό που είχαμε με την Τουρκία. Στις τουρκικές φυλακές αυτή τη στιγμή έχουμε δυο ομήρους, έναν Έλληνα αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό. Θα ζητήσω την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας για την αμεση απελευθέρωση των δυο ευρωπαίων Νατοϊκών ελλήνων αξιωματικών», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο ΥΕΘΑ υπογράμμισε οτι τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις Ελλάδας – Ρουμανίας «εντάθηκαν μέσω της στενής συνεργασίας μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα και η Ρουμανία απολαμβάνουν μια προνομιακή και αμοιβαία επωφελή σχέση με μια σειρά διμερών και πολυεθνικών δραστηριοτήτων και την κοινή συμμετοχή μας σε αποστολές και επιχειρήσεις».

«To μήνυμα που περάσαμε εδώ στη Ρουμανία, αλλά και στην Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ είναι ότι από κοινού θα αντιμετωπίσουμε ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων και απειλών που απαιτούν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και κατανόηση καθώς και μια σταθερή πολιτική αποφασιστικότητα προκειμένου να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.»

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας «Δημιουργήσαμε μαζί μια κιβωτό σταθερότητας ξεκινώντας από τη Ρουμανία, συνεχίζοντας στη Βουλγαρία, Σερβία την Ελλάδα την Κύπρο και στο Ισραήλ και την Αίγυπτο με κάποιες χώρες της Μέσης Ανατολής για να φέρουμε ειρήνη στην περιοχή μας, ισχυρή συνεργασία και σταθερότητα για το μέλλον του λαού μας. Η Ρουμανία και η Ελλάδα μαζί στην ιστορία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Το έθνος μας δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι η ελληνική επανάσταση το 1821 ξεκινάει από το Βουκουρέστι», υπογράμμισε το κ. Καμμένος

Όσο αφορά την αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Ρουμανίας ο κ. Καμμένος δήλωσε οτι «Προς αυτό το στόχο, ο οποίος είναι μόνο η αρχή, προσβλέπουμε σε μια πιο περιεκτική και εκσυγχρονισμένη αμυντική συνεργασία, μέσω της οποίας θα επιτευχθεί περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας. Μέσω της συνάντησης η οποία οργανώθηκε σήμερα, θα προσφερθούν ευκαιρίες στην αμυντική μας βιομηχανία για περαιτέρω συνεργασία και όφελος, με ορθή χρήση των ευρωπαϊκών αμυντικών χρηματοδοτήσεων και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας» τονίζοντας οτι «Δαπανούμε πολλά χρήματα για την Άμυνα και για τη Συμμαχία. Ωστόσο, να είστε σίγουροι – και αυτό το μήνυμα το στέλνουμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση – ότι είμαστε επίσης έτοιμοι για στενή συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας μας. «

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε με νόημα οτι «Μια τέτοια συνεργασία με τις γειτονικές μας χώρες μπορεί να συνεισφέρει στην άμυνα, την ασφάλεια, την έρευνα και ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Εργαζόμαστε για την ειρήνη και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη. Παράλληλα, όμως, ζητάμε από όλες τις χώρες της περιοχής να επιδείξουν σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, σεβασμό στη Συμμαχία, στα υπογεγραμμένα και στα συμφωνηθέντα».