OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Κάνει σόου ο Ερντογάν με tweets στα ελληνικά – «Η Τουρκία δεν παραιτείται από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο»

09/06/2022 - 21:31
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter

Σε μια κίνηση που δεν περίμενε κανείς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει ακόμα περισσότερο την ένταση απευθυνόμενος όχι μόνο στους Έλληνες, αλλά και σε διεθνές ακροατήριο.

Με αναρτήσεις του στα ελληνικά και στα αγγλικά ο πρόεδρος της Τουρκίας απειλεί ευθέως και πάλι την Ελλάδα, την καλεί να συνετιστεί για να μην το μετανιώσει -όπως λέει- και μιλά για δικαιώματα στο Αιγαίο, προειδοποιώντας ότι θα κάνει χρήση τους επικαλούμενος διεθνείς συμφωνίες.

Στις νέες προκλητικότατες δηλώσεις, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την Ελλάδα ότι καταπιέζει την «τουρκική» μειονότητα της Δυτικής Θράκης, της Ρόδου και της Κω. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την μειονότητα αυτή ως φυλετική, δηλαδή τουρκική, αλλά ως θρησκευτική και γι’αυτό επίσημα χαρακτηρίζεται μουσουλμανική μειονότητα. Τον χαρακτηρισμό αυτό όμως προσπαθεί εδώ και χρόνια να αλλάξει η Τουρκία.

Ως σύμμαχος που εντός του ΝΑΤΟ πληρώνει από κάθε άποψη το υψηλότερο τίμημα, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών.

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) June 9, 2022

Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν.

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) June 9, 2022

Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) June 9, 2022

Ο πρόεδρος Ερντογάν φαίνεται πως δεν μπορεί να ησυχάσει καθώς, κατά την παρουσία του νωρίτερα σήμερα στις τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις EFES 2022, προέβη σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η Ελλάδα θα είναι υπόλογη στην ιστορία. Πρέπει να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά, δεν κάνουμε πλάκα», όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ακόμα, πρόσθεσε ότι «αυτοί οι άνθρωποι [εννοώντας τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις] αν πουν κάτι, κρατούν το λόγο τους. Η Ελλάδα παρεξηγεί την υπομονή μας. Προειδοποιώ την Ελλάδα να απέχει από ενέργειες που θα την κάνουν να το μετανιώσει και να απογοητευτεί όπως πριν από ένα αιώνα».

Tags: ΑΙΓΑΙΟΕΛΛΑΔΑΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία - Αιγαίο
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παραβιάσεις στο Αιγαίο: Η Τουρκία επιστρέφει στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις» – Τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις και τι αλλάζει στην αεροπορική ισχύ

25/12/2025 - 08:19
ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο έκαναν τουρκικό ATR-72 και UAV

24/12/2025 - 18:10
Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλητικός Ερντογάν «απαντά» στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ: «Όποιες συμφωνίες και να γίνουν, δεν αλλάζει η πολιτική μας στην Μεσόγειο»

24/12/2025 - 15:55

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Ρωσία: «Αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert