Kατασκοπευτικό δορυφόρο στο διάστημα στέλνουν οι Τούρκοι !

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Τον πρώτο κατασκοπευτικό δορυφόρο ετοιμάζονται να εκτοξεύσουν οι τούρκοι στο διάστημα.
Η τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία και το Ιδρυμα Ερευνών της γειτονικής χώρας ολοκλήρωσαν την κατασκευή του δορυφόρου που κατά το 80% είναι τουρκικής κατασκευής. Ο δορυφόρος Gokturk-2 μεταφέρεται ηδη στην Κίνα , όπου στις 2 Δεκεμβρίου θα εκτοξευθεί.
     Ο δορυφόρος θα ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας και το κόστος κατασκευής του έφτασε περίπου στα 70.000.000 Ευρώ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο κατασκοπευτικός δορυφόρος των τούρκων μπορεί να καταγράφει εικόνες σε απόσταση μόλις 2.5 μέτρων και θα μπορεί να εντοπίζει στόχους και να τους καταγράφει σε ακτίνα 600 χιλιομέτρων!
     Οι πρώτες εικόνες θα αρχίσουν να αποστέλλονται στα τέλη Δεκεμβρίου. Ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Νιχάτ Εργκιούν ανέφερε πς στόχος της Τουρκίας είναι η κατασκευή και άλλων δορυφόρων που θα καταγράφουν εικόνες με μεγαλύτερη ανάλυση.
     Ο Εργκούν δήλωσε πως ο Gokturk-2 “θα δραστηριοποιείται κυρίως στον στρατιωτικό τομέα αλλά θα έχει οφέλη στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα θα λαμάνουμε εικόνες όχι μόνο της Τουρκίας, αλλά όλου του κόσμου.»

     Σε αντίθεση με τους Τούρκους η χώρα μας πουλά τον μοναδικό της δορυφόρο Hellas sat!