Κατέρρευσε η τουρκική συκοφαντία κατά Ελλάδας για την βόμβα στην Άγκυρα

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Από την Γερμανία μέσω Γαλλίας καταρρίπτεται ο τουρκικός ισχυρισμός ότι η Ελλάδα διευκόλυνε τον βομβιστή αυτοκτονίας που χτύπησε την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.
 Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της Γερμανίας κ. Hans Peter Friedrich που επισκέφθηκε την Τουρκία και είχε συνάντηση συνεργασία με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Γκιουλέρ  τον πληροφόρησε πως ο βομβιστής αυτοκτονίας στην αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα ήταν κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου ! 
 Η γερμανική Αστυνομία, είχε σταματήσει τον Ετσεβίτ Σανλί , την «ζωντανή βόμβα» που επιτέθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, αλλά κατά τον έλεγχο  βρέθηκε να είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου και τότε τον άφησε ελεύθερο . Ο Σανλί που για ένα διάστημα έμεινε στην Γερμανία , στην συνέχεια βγήκε στον δρόμο για να έρθει στην Τουρκία, γράφει η εφημερίδα  Milliyet  με τον τίτλο «Τον Ετσεβίτ Σανλί τον γλίτωσε το γαλλικό διαβατήριο»!
Είναι φανερό ότι η   είδηση  ανατρέπει τους τουρκικούς ισχυρισμούς κατά της  Ελλάδας (και Γερμανίας ) ότι ανέχονται ή υποθάλπουν την τρομοκρατία. 
Όσον αφορά δε τους ισχυρισμούς ότι ο Ετσεβίτ Σανλί ενδεχομένως να πέρασε κρυφά ή με πλαστό διαβατήριο από την Ελλάδα στην Τουρκία, η εύκολη απάντηση δεν είναι άλλη από αυτό που λένε οι Τούρκοι όταν διαμαρτυρόμαστε ότι κάθε έτος περνούν από τον Έβρο και τώρα από την θάλασσα δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες χωρίς να τους πάρουν …είδηση…