Κικίλιας: Η κερκόπορτα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο με την Τουρκία δεν θα ανοίξει! – BINTEO

Μετά τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου για «θετική βλέψη στη συμμετοχή της Τουρκίας στα ενεργειακά» αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρα, ότι «τους ανήκει το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και η Κύπρος μέσα σε αυτήν» έχει προκληθεί θύελλα αντιδράσεων τις τελευταίες ώρες.

Θέση για τα παραπάνω πήρε και ο Βασίλης Κικίλιας, ο τομεάρχης επί θεμάτων Άμυνας της ΝΔ, μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Την ανησυχία του σχετικά με τα σενάρια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, εκφράζει ο τομεάρχης Εθνικής Άνυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Είχα προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να συζητήσει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, για να «λύσει» τα ελληνοτουρκικά όπως το Σκοπιανό. Μετά τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, ο Τούρκος ΥΠΑΜ δηλώνει ότι τους ανήκει το Αιγαίο και η Κύπρος.‬ ‪Η κερκόπορτα αυτή δεν θα ανοίξει!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κικίλιας.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ