H κυβέρνηση Ερντογάν έτοιμη να τα δώσει όλα στο PKK

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η τουρκική κυβέρνηση δείχνει πως θέλει να απεμπλακεί από το Κουρδικό ζήτημα και κυρίως από τη δράση του PKK το οποίο ελέχει πολλές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Εκτός από τις επαφές ΜΙΤ-Oτζαλάν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι τονίζουν αυτή την αναγκαιότητα.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει η τρομοκρατία. Είμαστε σίγουροι πως θα πετύχουμε το στόχο και στη χώρα μας θα επικρατήσει η ειρήνη. Πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται αυτή την περίοδο. Αρκεί να σιγήσουν τα όπλα, αρκεί να επιλυθούν οι πληγές».

Ο δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζταγ, ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες επαφών Οτζαλάν-ΜΙΤ, ανάφερε πως η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ψάξει τρόπους τερματισμού του προβλήματος και η συνέχεια της δήλωσης του έχει σημασία καθώς τονίζει πως « η “τρομοκρατία” δεν υπάρχει μόνο λόγω “τρομοκρατικής” οργάνωσης όμως γνωρίζουμε πως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη δράση αυτή». Γεγονός που δείχνει πως η Άγκυρα παραδέχεται τα πολλά λάθη που έχει κάνει αλλά και την εξόντωση των Κούρδων.