«Ξεσαλώνουν» τα τουρκικά ΜΜΕ για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

«Ξεσαλώνουν» τα τουρκικά μέσα την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για την δημοσιοποίηση της απόφασης του τουρκικού δικαστηρίου στην έφεση που άσκησαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, τα τουρκικά μέσα. «Γείτονες με τον Ντεμιρτάς έγιναν στην φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που προφυλακίστηκαν στην Αδριανούπολη», γράφει η ιστοσελίδα www.sondakika.com με προφανή στόχο να δώσει ευρύτερες διαστάσεις στην κράτηση των στελεχών του Στρατού Ξηράς. 

«Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην άκρη του ποταμού Έβρου, στάλθηκαν στις φυλακές Υψίστης Ασφαλείας τύπου F όπου είναι και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς.» προσθέτει στην δημοσίευση της η τουρκική ιστοσελίδα. Στο ίδιο δημοσίευμα δίνει αποκλειστικές λεπτομέρειες αναφορικά με τις συνθήκες κράτησής τους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκε ένα κελί και τοποθετήθηκαν εκεί μόνο οι δύο στρατιωτικοί. Σημείωνει μάλιστα ότι: «όταν συνελήφθησαν φορούσαν μόνο τις στρατιωτικές τους φόρμες, αρμόδιοι του προξενείου έδωσαν στην διοίκηση των φυλακών πολιτικά ρούχα. Αυτά τα ρούχα παραδόθηκαν στους στρατιωτικούς.» 

ΠΗΓΗ: www.sondakika.com