OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφώνησε στον Ερντογάν και εξέφρασε τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό

06/02/2023 - 18:11
Μητσοτάκης
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη γειτονική χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη θλίψη του για τον σεισμό στην Τουρκία και μετέφερε στον κ. Ερντογάν τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο -και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή- στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού. Ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλληπητήριά του με μια ανάρτησή του στο Twitter, ενώ  εξέφρασε τη διάθεση της Ελλάδας για την παροχή βοήθειας στην Τουρκία σε ό,τι ζητηθεί κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» και τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία με τα αρμόδια υπουργεία.

Επικοινωνία ΠτΔ με τον Τούρκο ομόλογό της

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού. Η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε να αναρρώσουν γρήγορα οι τραυματίες και να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Επεσήμανε, ακόμη, ότι η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό και στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου τόσο για τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού, όσο και για τη βοήθεια που ήδη εστάλη.

Πριν λίγη ώρα αναχώρησε για την Τουρκία η ελληνική αποστολή βοήθειας από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Η αποστολή αποτελείται από ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Eπίσης, την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, 5 γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Επίσης, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Γενεύη, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, επικοινώνησε άμεσα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) και ανακοίνωσε έκτακτη συνεισφορά της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των συνεπειών των σεισμών και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω του OCHA, στην Τουρκία και στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Tags: ΕΛΛΑΔΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο και οι S-400

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert