OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Λιμενικό Σώμα: Τουρκικές ακταιωροί συνόδευαν λέμβο προς τη Λέσβο – Σημειώθηκε παρενόχληση [vid]

09/11/2021 - 16:14
Λιμενικό Σώμα
Share on FacebookShare on Twitter

Πνευστή λέμβος με δεκάδες αλλοδαπούς, επιχείρησε πρωινές ώρες σήμερα, συνοδεία σκαφών τουρκικής ακτοφυλακής, να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της Λέσβου, ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του το Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής επιχείρησαν με επικίνδυνους ελιγμούς να κατευθύνουν τη λέμβο με τους αλλοδαπούς στα ελληνικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να εισέλθουν παρανόμως σε αυτά.

Σημειώθηκε και παρενόχληση

Πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και από τα περιπολικά σκάφη Λιμενικού με τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα η λέμβος με τους αλλοδαπούς, δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυλλέγησαν τελικά από τις τουρκικές ακταιωρούς. Παράλληλα σημειώθηκε και περιστατικό παρενόχλησης σκαφών του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού, το Σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή, για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε., τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται στην ραγδαία μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων των θαλασσίων συνόρων μας από υπηκόους τρίτων χωρών.

Οι δηλώσεις του Υπουργού

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μετά το περιστατικό δήλωσε τα εξής: «Για ακόμα μια φορά, η Τουρκία συμπεριφέρθηκε ως κράτος- πειρατής στο Αιγαίο. Κατά παράβαση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα το πρωί, τουρκικές ακταιωροί συνόδευσαν λέμβο με δεκάδες άτομα που προσπάθησαν να παραβιάσουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας.

Η έγκαιρη και ψύχραιμη αντίδραση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, απέτρεψε την παραβίαση των συνόρων μας και σταμάτησε την εξέλιξη του επεισοδίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να πιέσει πολύ περισσότερο την Τουρκία, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Tags: ΕΛΛΑΔΑΛΕΜΒΟΣΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ

Related Posts

οπλισμένα F-16 παραβιάσεις - Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία με παραβιάσεις από οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο

22/12/2025 - 18:53
F-16 - Αιγαίο
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

19/12/2025 - 18:58
Τουρκία - διπλωματικές πηγές
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

17/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις με Νετανιάχου και Χριστοδουλίδη μετά την τριμερή στο Ισραήλ [vid]

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες πάνω σε άλογα έγιναν στόχος ουκρανικών drones στην πρώτη γραμμή [vid]

Φιντάν από τη Δαμασκό: «Οι SDF δεν φαίνεται να έχουν καμία πρόθεση να ενταχθούν στον τακτικό στρατό της Συρίας»

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία με παραβιάσεις από οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο

Συνάντηση Μητσοτάκη με Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ πριν την τριμερή Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου [vid]

«Η Κίνα έχει γεμίσει τα σιλό της με βαλλιστικούς πυραύλους», αποκαλύπτει έκθεση του Πενταγώνου – Ανησυχία για επίθεση στην Ταϊβάν

Λιβύη: «Deal» Χάφταρ με το Πακιστάν για 16 μαχητικά JF-17 και εξοπλισμούς αξίας άνω των 4 δισ. δολαρίων

Ρωσία: «Οι Ευρωπαίοι φοβούνται ρωσοαμερικανική συμφωνία για την Ουκρανία – Υπάρχει αργή πρόοδος»

Top News

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται καραμέλες γιατί δεν αναγραφόταν στη συσκευασία μια συγκεκριμένη πληροφορία

Η νικήτρια του GNTM, Ξένια Τσίρκοβα, για τον Ανέστη Τεντέσκι: «Λογικό είναι να έρθουμε πιο κοντά, δεν τον είδα διαφορετικά»

Ελέγχονται για δύο κακουργήματα τρεις αγρότες - Μεταξύ αυτών και ο γνωστός συνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

H Κίμπερλι Γκιλφόιλ πήγε ξανά να διασκεδάσει στον Κωνσταντίνο Αργυρό - Στο πλευρό της ο γιος της, Ρόναν Άντονι Βιλένσι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert