ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Η Τουρκία τους «στέλνει» Αιγαίο για να τους διώξει από Ανδριανούπολη

Με την απειλή του ελληνικού Στρατού προσπαθεί η Αγκυρα να περιορίσει την πορεία Σύριων προσφύγων προς τα ελληνικά σύνορα μέσω Ανδριανούπολης, ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία ενοχλείται από την παρουσία 40 άοπλων Βουλγάρων στρατιωτών στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα για να βοηθήσουν την αστυνομία.

Συγκεκριμενα όπως γράφει η εφημερίδα Milliyet ο Νομάρχης της Αδριανούπολης,κ. Σαχίν, είπε ότι οι πρόσφυγες αφού μιλήσουν με τον Πρωθυπουργόκ. Α. Νταβούτογλου, θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν. Ένα μέρος των προσφύγων θέλησε να προχωρήσει προς το κέντρο της πόλης, αλλά η τουρκική Στρατοχωροφυλακή τους σταμάτησε και εκείνοι προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία. 

Οι αρμόδιοι της Στρατοχωροφυλακής- γράφει η Μιλλιέτ- είπαν στους πρόσφυγες ότι η Ελλάδα δε δέχεται πρόσφυγες και ότι στα σύνορά της περιμένουν στρατιώτες. Μετά από αυτό, οι πρόσφυγες άρχισαν και πάλι καθιστική διαμαρτυρία

Επεισόδια

Μικρής κλίμακας επεισόδια έλαβαν χώρα στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας, καθώς ομάδα Σύρων προσφύγων αποπειράθηκε να παραβιάσει κιγκλιδώματα των αρχών προκειμένου να διέλθει στα σύνορα με την Ελλάδα.
Οι αστυνομικές αρχές, κάνοντας χρήση βίας, απώθησαν τους πρόσφυγες, ο συνολικός αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 2.000.
Οι πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους Σύροι, παραμένουν στην Ανδριανούπολη, έως ότου καταφέρουν να εισχωρήσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, μέσω της Ελλάδας.
Οι Σύροι συγκεντρώνονται στην πόλη, καθώς μετά τα αλλεπάλληλα ναυάγια στη θάλασσα του Αιγαίου, επιλέγουν τη χερσαία δίοδο προς την χώρα μας.
Προς ώρας, οι πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει κάτω από δυσμενείς συνθήκες, σε αυτοσχέδια καταλύματα, σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στο μεταξύ η Βουλγαρία έχει αναπτύξει μεγάλο αριθμό ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στα σύνορα με την Τουρκία, όπου  έχουν αναπτυχθεί και 40 άοπλοι στρατιωτικοί για να συνδράμουν στο έργο της συνοριακής αστυνομίας που είναι  να εμποδίσει την είσοδο  Σύριων προσφύγων  από την Τουρκία

Ενόχληση στην Τουρκία
Όπως μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση - εκφράζοντας προφανώς την κυβέρνηση -  η στάση αυτή της Βουλγαρίας έχει προκαλέσει ενόχληση στην Τουρκία. Επίσης η τηλεόραση ανέφερε ότι  το μεγάλο κύμα προσφύγων που συρρέουν στην Ανδριανούπολη (Εντίρνε) προκαλεί ανησυχίες στην Ευρώπη .
Οι πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν τα σύνορα εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στην Ανδριανούπολη με στόχο να περάσουν στην Ελλάδα και την Βουλγαρία.