OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μονομαχία Ελλάδας με Τουρκία για τη θάλασσα της Λιβύης «βλέπει» η Yeni Safak

03/07/2019 - 08:33
Μονομαχία Ελλάδας με Τουρκία για τη θάλασσα της Λιβύης «βλέπει» η Yeni Safak
Share on FacebookShare on Twitter

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας, Yeni Safak, δίνει τη δική της οπτική γωνία για το ποιο είναι το διακύβευμα για την Άγκυρα από την εμφύλια σύγκρουση στη Λιβύη.

Συγκεριμένα, η τουρκική εφημερίδα φιλοξενεί ένα άρθρο του ναυάρχου εν αποστρατεία, Cem Gürdeniz, όπου εξηγεί τι θα πρέπει να κάνει η Τουρκία προκειμένου να μην την «φάει λάχανο» η Ελλάδα στο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων της Λιβύης.

Όπως καταγγέλλει ο Gürdeniz, η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Καντάφι στη χώρα, ο οποίος δε δεχόταν οριοθέτηση συνόρων με την Αθήνα. Η Ελλάδα, όπως ισχυρίζεται ο Gürdeniz, «έκλεψε» 39 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τη Λιβύη, μέσω της υφαλοκρηπίδας της Κρήτης, κάτι που δεν είχε δικαίωμα να κάνει.

Η Αθήνα συγκεκριμένα, συνεχίζει ο ναύαρχος ε.α. επωφελήθηκε από το χάος που προκλήθηκε στη Λιβύη όπου δεν υπήρχε πλέον ισχυρή κυβέρνηση και όχι μόνο δήλωσε δικαιοδοσία στα εν λόγω σημεία αλλά εξέδωσε μάλιστα και άδειες για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

Η Λιβύη από τη μεριά της δεν μπορεί να αναλάβει δράση αφού δε διαθέτει ναυτικό και μάλιστα αυτά τα 39 τετ. χλμ έχουν κλαπεί ουσιαστικά από τη σύμφωνα με τον Gürdeniz. Αυτό που πρέπει να κάνει η Τουρκία είναι να υπογράψει συμφωνία με την τωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης η οποία στηρίζεται από τον ΟΗΕ αλλά έχει αντιμέτωπες τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις.

Οι δράσεις εναντίον του Χαφτάρ είναι επομένως επιβεβλημένη για τον Gürdeniz ο οποίος έχει ξεκινήσει εκστρατεία προκειμένου να ανατρέψει την κυβέρνηση της Τρίπολης. Έτσι θα ενισχυθεί άλλωστε και το όραμα της «γάλαζιας πατρίδας» (Mavi Vatan) που επικαλείται η Άγκυρα.

Ο Τούρκος ναύαρχος ε.α. προειδοποιεί επίσης πως η Αθήνα, όπως και η Κύπρος, θα λάβουν δραστικά μέτρα κατά της Τουρκίας με συλλήψεις προσωπικού των τουρκικών γεωτρήσεων, με παραπληροφόρηση αλλά και με χρησιμοποίηση των γκιουλενιστών που έχουν καταφύγει στην Κύπρο.

Σημειώνεται πως πρόσφατα έπεσαν οι υπογραφές για έρευνα φυσικού αερίου και αξιοποίησή του στα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως και δυτικά της Κρήτης με την εταιρεία EXXON MOBIL και άλλες εταιρείες.

Με πληροφορίες από Yeni Safak

Tags: YENI SAFAKΕΛΛΑΔΑΘΑΛΑΣΣΑΛΙΒΥΗΤΟΥΡΚΙΑΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟΧΑΦΤΑΡ

Related Posts

Τουρκία - διπλωματικές πηγές
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

17/12/2025 - 18:18
ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

16/12/2025 - 17:25
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10

Διαβάστε Επίσης

S-400: Ουκρανικά drones έπληξαν δύο εκτοξευτές του ρωσικού συστήματος αεράμυνας [vid]

Γεραπετρίτης σε Βρετανή ΥΠΕΞ: «Οι αμυντικές συμφωνίες με τρίτες χώρες δεν πρέπει να στρέφονται εναντίον συμμάχων χωρών»

Η Ρωσία προετοιμάζεται για επαφές με τους Αμερικανούς για την Ουκρανία – «Στα τάρταρα» οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Oreshnik: Στη Λευκορωσία από χθες ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος, ανακοίνωσε ο Λουκασένκο

ΕΛΚΑΚ: Ένας χρόνος ενίσχυσης της ελληνικής αμυντικής καινοτομίας – Τα πρωτοποριακά βήματα για την άμυνα της χώρας

O αρχικατάσκοπος του Πούτιν αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με την νέα αρχηγό της βρετανικής MI6

LUCAS: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε για πρώτη φορά drone καμικάζι στον Περσικό Κόλπο [vid]

Ζελένσκι: Αν δεν πάρουμε δάνειο από τα παγωμένα ρωσικά assets, θα πρέπει να μειώσουμε την παραγωγή drones

Top News

Εξώδικο Γεωργιάδη σε Κωνσταντοπούλου: «Μήνυση και αγωγή αν δεν ανακαλέσει, με κατηγόρησε επίτηδες για παιδεραστία»

Σπάει τη σιωπή της η διευθύντρια HR που έγινε viral από την kiss cam των Coldplay: «Στιγμιαίο λάθος μετά από αλκοόλ»

Ο Γιώργος Καρτελιάς έπαθε έμφραγμα και έμεινε 15 μέρες στο νοσοκομείο: «Ήμουν μόνος και ένιωσα έναν πόνο στο στήθος»

Στέφανος Παπαδόπουλος: Τα πρώτα βήματα στις πίστες της Θεσσαλονίκης, η κάθοδος στην Αθήνα και τα βίντεο με τον Γιώργο Μαζωνάκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert