NAVTEX: Νέα άσκηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ανοιχτά των ελληνικών νησιών

Στον απόηχο της «Γαλάζιας Πατρίδας» η νέα τουρκική NAVTEX του πολεμικού ναυτικού

NAVTEX

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το επικοινωνιακό τρικ του Ερντογάν με την Γαλάζια πατρίδα θέλουν να ενισχύσουν οι υδατογραφικές υπηρεσίες της Αττάλειας, καθώς με νέα NAVTEX του τουρκικού πολεμικού ναυτικού φτάνουν απειλητικά κοντά σε ελληνικά νησιά.

Τις μέρες που οι σχέσεις Τουρκίας Ρωσίας φαίνεται να προχωρούν σε μία στρατηγική συμμαχία, οι τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες εξέδωσαν NAVTEX όπου κυριολεκτικά «κλειδώνουν» το Καστελόριζο και το εξαφάνιζαν από το χάρτη για την εκτέλεση στρατιωτικών ασκήσεων.

Ειδικότερα, οι υδρογραφικές υπηρεσίες της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα ο σταθμός της Αττάλειας, εξέδωσε NAVTEX, σύμφωνα με την οποία κλειδώνει θαλάσσια περιοχή νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης, για χάρη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ώστε να πραγματοποιήσει ασκήσεις. Να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα ναυτικά γυμνάσια δεν θα περιέχουν ασκήσεις με πυρά.

Η «καθόλου τυχαία» ημερομηνία

Η Τουρκία προκαλεί καθημερινά αλλά η συγκεκριμένη NAVTEX έρχεται σε συνδυασμό με τις κινήσεις του Τούρκου προέδρου, αποκαλύπτοντας μια καλά σχεδιασμένη εθνική προπαγάνδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν φαίνεται πως συνεχίζει ακάθεκτος το επικοινωνιακό παιχνίδι του, «ανεβάζοντας τους τόνους» όχι μόνο μέσω επιθετικών δηλώσεων αλλά και συμβολισμών, όπως έγινε σε πρόσφατη παρουσία του στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

Η «Γαλάζια Πατρίδα» του Ταγίπ Ερντογάν αποτυπώθηκε σε χάρτη που είχε στην πλάτη του ο Τούρκος Πρόεδρος την ώρα που υπέγραφε το βιβλίο επισκεπτών του Πανεπιστημίου, «στέλνοντας» σαφές μήνυμα με τον συμβολισμό του.

Διαβάστε τις πληροφορίες και δείτε τον χάρτη:

TURNHOS N/W : 0959/19 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 02-09-2019 14:31)
TURNHOS N/W : 0959/19
MEDITERRANEAN SEA
NAVAL EXERCISES (WITHOUT FIRING), ON 04 SEP 19 FROM 1000Z TO 1200Z OUT OF FOREIGN TERRITORIAL WATERS IN AREA BOUNDED BY;
36 05.00 N – 028 44.00 E
36 02.40 N – 029 20.60 E
36 04.37 N – 029 23.12 E
35 58.80 N – 029 38.05 E
35 03.00 N – 029 38.00 E
35 30.00 N – 028 10.00 E
CAUTION ADVISED.

NAVTEX

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.