Νέα πρόκληση τουρκικών UAV που πέταξαν μεταξύ Λήμνου και Λέσβου

Όλο και συχνότερη γίνεται η παρουσία των τουρκικών UAV κατά μήκος του Αιγαίου, καθώς όπως πληροφορείται το OnAlert, τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έκαναν σήμερα για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο Βόρειο Αιγαίο, πετώντας μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, την ίδια στιγμή που στο ελληνικό Κοινοβούλιο πραγματοποιούνταν, και συνεχίζεται ακόμα, η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, με αναφορές στην πρόσφατη κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας με αυτού του είδους ακριβώς τα εναέρια συστήματα.

Οι τουρκικές προκλήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποτελούν, όπως όλα δείχνουν, τη νέα τακτική αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Τον τελευταίο μήνα τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου ANKA, έχουν πραγματοποιήσει 10 υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά της Δωδεκανήσου, παραβιάζοντας δεκάδες φορές τον εθνικό εναέριο χώρο.

Μέχρι τώρα η τουρκική πολεμική αεροπορία επιχειρούσε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κυρίως στο νοτιανατολικό Αιγαίο, δεσμεύοντας κατά διαστήματα περιοχές ανατολικά της Ρόδου. Ωστόσο, σήμερα το πρωί, τα τουρκικά UAV εμφανίστηκαν στο Βόρειο Αιγαίο, μαζί με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.