OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ: Θα μετατρέψουμε τα όνειρα Ελλάδας-Κύπρου σε εφιάλτη

18/02/2021 - 19:33
Τσελίκ
Share on FacebookShare on Twitter

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, εξαπολύοντας «επίθεση» στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με αφορμή δηλώσεις τους στο πρόσφατο «Φόρουμ Φιλία».

O Ομέρ Τσελίκ χρησιμοποίησε σκληρά λόγια εναντίον των ελληνικών διπλωματικών ενεργειών, ενόψει διερευνητικών επαφών, με τον ίδιο να λέει χαρακτηριστικά ότι «αν η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν όνειρα για την ανατoλική Μεσόγειο, θα τους τα μετατρέψουμε σε εφιάλτη».

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Έθνους στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη , ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος είπε ότι: «Είπαμε ότι ήταν σωστή η έναρξη των διερευνητικών επαφών. O Μητσοτάκης οργάνωσε μια διάσκεψη με το όνομα Φόρουμ Φιλίας.

Το ερώτημα είναι το εξής: Γιατί η Τουρκική Δημοκρατία, μια μεσογειακή χώρα και μια χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των ζητημάτων, δεν προσκλήθηκε σε αυτή τη συνάντηση; Σε μία συνάντηση που ήταν παρούσα η ελληνοκυπριακή πλευρά, γιατί δεν ήταν η ΤΔΒΚ; Καμία συνάντηση δεν μπορεί να είναι φόρουμ φιλίας αποκλείοντας την ΤΔΒΚ. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση σε κανένα πρόβλημα έτσι».

Στη συνέχεια μίλησε για τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια λέγοντας ότι: «οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών προκαλούν έχθρα απέναντι στην Τουρκία. Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών είναι δηλώσεις που δεν συνάδουν με τη φιλία».

Και τόνισε ότι: «αν το ελληνο-κυπριακό δίδυμο τρέφει όνειρα να πάρει μαζί του όσες χώρες έχουν προβλήματα με την Τουρκία για να πραγματοποιήσουν τους μαξιμαλιστικούς τους στόχους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα μετατρέψουμε σε εφιάλτη αυτό το όνειρο. Ούτε να το φανταστούν κάτι τέτοιο, ούτε βήμα δεν θα κάνουν με τέτοια όνειρα, ούτε καν θα σαλέψουν. Δεν πρόκειται να γλιτώσουν τον εφιάλτη, αν κάνουν βήμα. Εάν κάνουν ένα βήμα, θα μετατραπεί σε εφιάλτη.

Ενόχλησε το «Φόρουμ Φιλίας»

Ο Τούρκος αξιωματούχος έπειτα δήλωσε ότι: «Ο πρόεδρός μας είπε ότι για μία  ειλικρινή και μόνιμη συνεργασία στην περιοχή, θα πρέπει να διοργανωθεί ένα συνέδριο με τη συμμετοχή όλων των παράκτιων χωρών.  Αν η Ελλάδα δεν θέλει να το προσεγγίσει θετικά, και θέλει να χρησιμοποιήσει για τα δικά της μαξιμαλιστικά συμφέροντα ένα φόρουμ με το όνομα «Φόρουμ φιλίας», αυτό είναι κάτι που σαμποτάρει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενότητα στη Μεσόγειο».

Τέλος, ο Ομέρ Τσελίκ επανέλαβε πως: «μια συνεργασία με την Τουρκία και την ΤΔΒΚ στη βάση της συνεργασίας, της φιλίας και του win-win θα επιφέρει τα σωστά αποτελέσματα. Η ελληνική ακτοφυλακή και η FRONTEX βυθίζοντας βάρκες μεταναστών ή ωθώντας τους στην Τουρκία επιχειρεί να σκοτώσει αυτούς τους ανθρώπους. Κι αυτή η σκληρότητα αυξάνεται. Το υπουργείο Εσωτερικών και η ακτοφυλακή μας το φωνάζουν συνέχεια. Στη βόρεια Γαλλία, η θερμοκρασία έπεσε στους -16 και οι μετανάστες που μένουν μέσα στο δάσος και τις σκηνές προσπαθούν να επιβιώσουν καίγοντας τα ρούχα τους. Κανείς από αυτούς να μην επιχειρήσει να διδάξει ανθρώπινα δικαιώματα».

Πηγή: Ethnos / Φωτογραφία αρχείου

Tags: AKPΑΙΓΑΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΕΛΛΑΔΑΕΡΝΤΟΓΑΝΚΥΠΡΟΣΟΜΕΡ ΤΣΕΛΙΚΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αιγαίο: Δύο τουρκικά drones πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης

12/03/2026 - 18:15

Διαβάστε Επίσης

F-35: Χωρίς ραντάρ θα παραδίδονται από το φθινόπωρο τα stealth μαχητικά στις ΗΠΑ – Το πρόβλημα με το APG-85

Ώρα υπογραφών για τους PULS: Σε 18 μήνες τα ισραηλινά συστήματα στην Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη – Τοπικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επανάστασης

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

Financial Times: Το Ιράν επιτρέπει σε «μη εχθρικά» πλοία να περνάνε από τα Στενά του Ορμούζ

Top News

Οι διάλογοι φωτιά που έκαψαν το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ - «Δύο μαγαζιά μου είναι σε εικονική εταιρεία» έλεγε ο TikToker

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους - Του επιβλήθηκε και εγγύηση 50.000 ευρώ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Αλεξάνδρα Ούστα: Η μητέρα μου πέθανε στην κλινική που είχε μπει για απεξάρτηση από το αλκοόλ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert