Ο Ακάρ νιώθει ανήσυχος στην τοποθεσία Άγκυρα: «Κάτι ετοιμάζει η Αθήνα, πενταπλασίασε τον αμυντικό προϋπολογισμό της»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία για να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά όμως μάλλον το… «παραξήλωσε».

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πολλαπλασιάσει τις αμυντικές της δαπάνες – ιδίως μετά τις συμφωνίες για τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τις φρεγάτες Belharra – είναι πανκοίνως γνωστό εδώ και καιρό. Έχει αναφερθεί στη Βουλή, έχει αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό, μέχρι και στα στοιχεία του ΝΑΤΟ περιλαμβάνεται.

Όμως ο Ακάρ φαίνεται πως σήμερα το «θυμήθηκε», προφανώς για να υποστηρίξει – έναντι ποιών άραγε; – τη θέση του ότι «η Αθήνα κάτι ετοιμάζει»!

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, ο Ακάρ δήλωσε:

«Η Αθήνα κάτι ετοιμάζει εναντίον της Άγκυρας, καθώς πενταπλασίασε τον αμυντικό της προϋπολογισμό, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό απέναντι στις Τουρκικές Δυνάμεις».

Επιπλέον – όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ – ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για τους συμμάχους της, ενώ τόνισε ότι τα ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ με την Άγκυρα.

Μάλιστα, ο Χουλουσί Ακάρ (!) κάλεσε την Ελλάδα (!!) να ενεργήσει σύμφωνα με τις «σχέσεις καλής γειτονίας» για διάλογο (!!!), λες και δεν ήταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δήλωσε το «διάλογος με τον Μητσοτάκη γιόκ».

«Η στάση της Ελλάδας είναι ανώμαλη», επισήμανε ακόμη ο Ακάρ.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ είπε ότι η Ελλάδα προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην πουλήσουν F-16 στην Τουρκία και προανήγγειλε συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο αντιπροσωπειών της Τουρκίας και των ΗΠΑ στις 15 Αυγούστου.