Ο «εγκέφαλος» του σεναρίου Λαύριο σε 10 «βήματα»

Ανάλυση: Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Eρωτηματικά για το εύρος και την »δύναμη» που έχουν στο εσωτερικό της Τουρκίας »σκοτεινοί κύκλοι»που επιχειρούν  να επηρεάσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις προκαλεί στην ελληνική πλευρά νέα »διαρροή» κατασκευασμένης ψευδούς »πληροφορίας» περί δήθεν κλεισίματος του (ανύπαρκτου) στρατοπέδου εκπαίδευσης Τούρκων τρομοκρατών στο Λαύριο, τον Ωρωπό και το Δήλεσι.

Όπως ήδη έγραψε το OnAlert δυο τουρκικές εφημερίδες έγραψαν ότι η Αθήνα …έκλεισε τα στρατόπεδα στο Λαύριο κλπ μετά από …παρέμβαση του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν στον κ Σαμαρά στην πρόσφατη συνάντησή τους.. Η δήθεν αυτή »παρέμβαση» που είχαν κατασκευάσει οι ίδιες και μερικές άλλες τουρκικές εφημερίδες είχε και τότε διαψευστεί ως ανύπαρκτη, όπως κατά καιρούς είχαν διαψευστεί και σειρά δημοσιευμάτων - ξεκίνησαν συστηματικά τον περασμένο Σεπτέμβριο- περί της ύπαρξης …στρατοπέδων εκπαίδευσης Κούρδων, περί όπλων που είναι … θαμμένα στην …ρίζα μιας …κορομηλιάς σε ένα ..εξοχικό στο Δήλεσι ή την Κινέτα κ.ο.κ.  και περί …ψησταριών  με …ντονέρ που έχουν »οι Κούρδοι τρομοκράτες» για …κάλυψη κλπ παραμύθια για μικρά παιδιά.Το ίδιο κατηγορηματικά ,όπως γράψαμε ήδη, διέψευσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών το νέο …τμήμα του »σήριαλ»: Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις, σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων (Star και Sozcu) περί κλεισίματος στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ.λ Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ανέφερε τα εξής: 
 «Ανυπόστατοι και προϊόν φαντασίας οι ισχυρισμοί των τουρκικών εφημερίδων. Ποτέ δεν άνοιξε, ούτε ποτέ υπήρξε, στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Λαύριο ή αλλού, για να… κλείσει. Φαίνεται ότι κάποιοι στην Τουρκία είναι ενοχλημένοι από τις ξεκάθαρες θέσεις και το καλό κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, όπως αποτυπώθηκε στην κοινή συνέντευξη τύπου των δύο Πρωθυπουργών». 

Όλα τα σημεία του »μαύρου σεναρίου»

Αυτά που κρατούν και υπογραμμίζουν για την ανάλυσή τους Ελληνες ειδικοί στην »γκρίζα προπαγάνδα» σαν και αυτή που χρησιμοποιείται από κύκλους – μικρούς ή …μεγάλους- της Άγκυρας  είναι τα εξής:

– 1ον.  Το σχέδιο έχει  ΕΝΑΝ εγκέφαλο που διοχετεύει στα ΜΜΕ τα ψεύδη με σύστημα και »λογική» ώστε να δημιουργεί με το »πες - πες», αμφιβολίες ή βεβαιότητα.

-2ον. Ξεκίνησε με »δημοσιογραφικές» πληροφορίες επαναλαμβανόμενες για το Λαύριο κτλ προαναφερθέντα διανθισμένα με κάποιες »λεπτομέρειες» , το αλατοπίπερο της συνωμοσιολογίας.

3ον. Όταν έγιναν βομβιστικές επιθέσεις στην Πόλη διοχέτευαν ότι ο δράστης ήταν στο … Λαύριο - άσχετα ανα αποδείχθηκε ( από άλλες πηγές, επισήμως) ότι ήταν στην …Γερμανία.

4ον.Ο εγκέφαλος »προανήγγειλε» ότι  το θέμα του …Λαυρίου θα τεθεί από τον Ερντογάν στον Σαμαρά και στην συνέχει ότι δήθεν τέθηκε στην συνάντηση με τον Σαμαρά στο Κατάρ. 

5ον. Το ίδιο ψευδές σενάριο διοχέτευσαν στην πρόθυμη μερίδα του τύπου και όσον αφορά υπηρεσιακή συνεργασία των Αστυνομικών διευθυντών των δυο χωρών.

6ον. Επειδή το … Λαύριο, Δήλεσι , Ωρωπός , Κινέτα κλπ  δεν τους έβγαινε  για »να είναι μέσα» ο εγκέφαλος έβαλε και ολίγον …Θεσσαλονίκη που την έκανε …κέντρο εξορμήσεως και καθοδήγησης! 

7ον. Το παραμύθι είχε και ολίγον …ΗΠΑ με δημοσιεύματα ότι δήθεν τα …στοιχεία κατά της Ελλάδας οι Τούρκοι τα έδωσαν και στην …Ουάσιγκτον!

8ον. Με αφορμή κάποιες συλλήψεις παρανόμων Τούρκων  στην Ελλάδα – δεν είναι η πρώτη φορά – οι …ντουντούκες του »εγκεφάλου» που κατευθύνει της προπαγάνδα κατά της Αθήνας, διέδωσε σε ΜΜΕ ότι αυτό έγινε μετά την συνεργασία των αστυνομιών για το … Λαύριο! 

9ον. Το »καλοστημένο» – κατ αυτούς ή κάποιους αφελείς- σενάριο συνεχίστηκε και με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση κορυφής: Ότι δήθεν ο Ερντογάν… έδωσε …φωτογραφίες  από την … εκπαίδευση των τρομοκρατών στο Λαύριο στον Πρωθυπουργό Σαμαρά- διαψεύστηκε και αυτό αμέσως! όπως διαψεύστηκε και από τις δηλώσεις των Πρωθυπουργών.

10ον. Και σήμερα, επειδή κάπου πρέπει να »κλείσουν» αυτόν τον κύκλο της ..Λαυρολογίας, οι μαύροι προπαγανδιστές της απέναντι πλευράς, διοχέτευσαν σε 2 εφημερίδες ότι η Ελλάδα …<<έβαλε λουκέτο»  στο στρατόπεδο εκπαίδευσης του Λαυρίου το οποίο είχε …ζητήσει ο Ερντογάν!. Επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε και το στρατόπεδο εκπαίδευσης σε …Ωρωπό-Δήλεσι!. 

Λόγοι τακτικής πίσω από  την παραδοχή περί »κύκλων»;

Με την ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών επιχειρεί να κλείσει το θέμα αποδίδοντάς την όλη επιχείρηση σε βάρος της Ελλάδας σε »κάποιους» στην Τουρκία που << είναι ενοχλημένοι από τις ξεκάθαρες θέσεις και το καλό κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, όπως αποτυπώθηκε στην κοινή συνέντευξη τύπου των δύο Πρωθυπουργών». Δηλαδή διαχωρίζει από το όλο θέμα την τουρκική κυβέρνηση και τον κ. Ερντογάν.

Ανεξάρτητα αν αυτή την  παραδοχή  την υπαγορεύουν - και σωστά  κατά την κρίση μας- λόγοι τακτικής από την πλευρά της Ελλάδας, υπάρχουν και άλλα που σημειώνουν ειδικοί αναλυτές: Η παράθεση των 10 σημείων-βημάτων της μαύρης προπαγάνδας που προαναφέραμε, δυσκολεύουν  έναν προσεκτικό αναγνώστη να δεχθεί ότι ο »ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ» που στήνει το παραμύθι δεν έχει επίσημη ιδιότητα! Είναι σαφές ότι η »δύναμή» του και η »πειθώ » του είναι μεγάλη. Όπως και το »εύρος» της επιρροής του! Διότι πως αλλιώς  μπορεί να είναι πειστικός και να περνά »γραμμή» σε μια σειρά ΜΜΕ επί τόσο καιρό και σε τόσα διαφορετικά βήματα του »σεναρίου» που σκαρφίστηκε. 
 
Ποιος είναι ο »πειστικός» και »δυνατός» εγκέφαλος των διαρροών;
Και είναι τόσο »πειστικός» και δυνατός» που έκανε και τον ίδιο τον …κ Ερτογάν να υιοθετήσει τα σενάρια αυτά! Και το έκανε στις 3 Φεβρουαρίου όταν με μια  απαράδεκτη παρέμβασή του ο Τούρκος πρωθυπουργός,  υιοθέτησε δημοσιεύματα που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελλάδα με την έκρηξη στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα και επιβαρύνει περισσότερο το κλίμα, δηλώνοντας μάλιστα ότι συζήτησε το θέμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Κατάρ!. Συγκεκριμένα ο  κ. Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου εκείνη την ημέρα, όταν ρωτήθηκε για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε περάσει από την Ελλάδα όπου, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, λειτουργεί «στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Λαύριο», απάντησε ότι «έθεσε το θέμα στον Α. Σαμαρά στη συνάντηση που είχαν στο Κατάρ και το θέμα θα τους απασχολήσει και πάλι όταν βρεθούν ξανά στην Άγκυρα στη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας».

Από την Αθήνα δεν έχει περάσει στο ντούκου αυτή η δήλωση Ερντογάν- άλλο, είπαμε, οι λόγοι τακτικής!Τότε πάντως, αμέσως,   με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών διαψεύστηκε κατηγορηματικά ότι τέθηκε τέτοιο ζήτημα στη συνάντηση των δυο πρωθυπουργών στο Κατάρ επισημαίνοντας ότι, εάν είχε συμβεί, τότε ο «Έλληνας πρωθυπουργός θα είχε δώσει τη δέουσα απάντηση» . Και – πέραν τη επανάληψης των διαψεύσεων περί …Λαυρίου κλπ- προειδοποιούσε ότι οι «ισχυρισμοί αυτοί δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις σχέσεις των δύο χωρών»…
Αυτό δηλαδή που κάνουν και οι »κύκλοι» περί τον  ΕΓΚΕΦΑΛΟ της προπαγάνδας…
Αλλά για λόγους …τακτικής ας μείνουμε εδώ…