OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Ο Παράδεισος του Αιγαίου» πωλείται στους Τούρκους

31/05/2013 - 00:34
Share on FacebookShare on Twitter
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Πρόταση του εφοπλιστή Κώστα Αγαπητού για πώληση ή ενοικίαση πλοίου στην Τουρκία, απασχολεί τον τουρκικό Τύπο .

Η εφημερίδα Sabah, γράφει ότι ο Έλληνας εφοπλιστής κ. Κων/νος Αγαπητός πρότεινε να πουλήσει ή να ενοικιάσει στην Τουρκία το  πλοίο του μήκους 200 μέτρων,  χωρητικότητας  180 φορτηγών TIR και 100 οχημάτων,που φέρει την ονομασία «Παράδεισος του Αιγαίου».Η πρόταση αφορά κυρίως την επιθυμία της Τουρκία να δρομολογήσει πλωτό νοσοκομείο.

Ο κ. Αγαπητός είπε : «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι γνωστή. Δε μπορούμε να βρούμε τομέα εργασίας». Ο εφοπλιστής κ. Αγαπητός, τον περασμένο μήνα, ήρθε σε επαφή με την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα και προέβη στην πρόταση αυτή. Ο  κ. Αγαπητός συζήτησε με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, και άλλους αρμοδίους, επί μιάμιση ώρα, και ο Πρέσβης είπε ότι θα διαβιβάσει το αίτημα στο τουρκικό Υπ ουργείο Εξωτερικών.
 Επίσης, σημειώνεται ότι, ο εφοπλιστής κ. Αγαπητός είπε: «Λόγω της οικονομικής κρίσης δε βρίσκουμε φορτία να μεταφέρουμε και δεν είναι σωστό ένα πλοίο, τόσο σημαντικό, να στέκεται έτσι>..

Πλοίο  της Χρονιάς το 2000

Τονίζεται ότι ο εφοπλιστής κ. Αγαπητός είχε νοικιάσει παλαιότερα το εν λόγω πλοίο σε εταιρεία που έκανε δρομολόγια μεταξύ Βαρκελώνης και Καναρίων Νήσων. Ο κ. Αγαπητός τόνισε: «η εταιρεία αυτή αγόρασε δικό της πλοίο και έτσι έληξε το συμβόλαιο ενοικίασης που είχε μαζί μας. Η κατάσταση στη χώρα είναι γνωστή. Δε θα ήθελα ένα τόσο σημαντικό πλοίο να κάθεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αυτό το πλοίο, το 2000, είχε επιλεγεί ως πλοίο της χρονιάς. Επειδή το πλοίο είναι πολύ γρήγορο, δεν είναι δυνατό να κάνει ταξίδια μεταξύ των ελληνικών νησιών. Κοιτάζοντας τις εφημερίδες, τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Ελλάδα, είδα την είδηση ότι, το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας θα κατασκευάσει πλωτό νοσοκομείο και προς το σκοπό αυτό αναζητάει πλοίο.

Σκεπτόμενος ότι, το δικό μου πλοίο θα είναι πολύ κατάλληλο για πλωτό νοσοκομείο, πήγα στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα. Μου συμπεριφέρθηκαν πολύ ευγενικά. Μου είπαν ότι θα αναφέρουν το θέμα στο Τουρκικό ΥΠΕΞ και ότι θα με ενημερώσουν για την απάντηση. Το πλοίο μπορεί άνετα να γίνει νοσοκομείο. Στην εταιρεία μου έχω τέσσερα πλοία. Σκέφτομαι τα δύο να τα νοικιάσω και τ’ άλλα δύο να τα πουλήσω.

Πουλήθηκαν και 120 γιοτ σε Τούρκους!

Ακόμα έγινε γνωστό, γράφει η εφημερίδα,  πως, πλούσιοι Έλληνες  ζήτησαν βοήθεια από την Τουρκία, τόσο δια μέσου της Πρεσβείας, όσο και μέσω εταιρειών, για να πουλήσουν τις πολυτελείς θαλαμηγούς τους. Έγινε γνωστό ότι, Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν αγοράσει, κατά τα τελευταία δύο χρόνια, πάνω από 120 πολυτελή σκάφη της Ελλάδας.

 Αρμόδιοι της Πρεσβείας είπαν στην εφημερίδα ότι, μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αποτάθηκαν πολλοί επιχειρηματίες στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα και, δίνοντας πληροφορίες για την οικονομική τους κατάσταση, είπαν ότι αναζητούν εταίρους. Οι αρμόδιοι της Πρεσβείας είπαν «και αυτό το αίτημα, για το πλοία, είναι από τα αιτήματα εκείνα. Εμείς διαβιβάζουμε στην Τουρκία κάθε λεπτομέρεια. Το εν λόγω πλοίο είναι αρκετά μεγάλο. Δεν είχαμε την ευκαιρία να το εξετάσουμε. Διαβιβάσαμε στην Τουρκία τις λεπτομέρειες».

  

Tags: ΑΙΓΑΙΟΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΠΛΟΙΑΠΩΛΗΣΗ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Top News

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες από την κακοκαιρία Byron - Οι 10 περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Η κακοκαιρία Byron «έπνιξε» Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο - Βίντεο με τους ορμητικούς χειμάρρους

Συνεχίζεται το ράλι τιμών στα τρόφιμα: Πρωταθλητές με αυξήσεις έως 93%, ψάρια και θαλασσινά

Συνταγή για σούπα βελουτέ ψητής κολοκύθας με γαρίδες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert