Οι Τούρκοι “γκρινιάζουν” για “παρενόχληση” αεροσκάφους τους όταν υπάρχει η κατάρριψη!

Κάποιος να τους εξηγήσει ότι υπάρχει και η κατάρριψη.

Οι Τούρκοι “γκρινιάζουν” για “παρενόχληση” αεροσκάφους τους όταν υπάρχει η κατάρριψη!

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για παρενόχληση  αναγνωριστικού  αεροσκάφους τους δήθεν στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου  από δύο ελληνικά F-16 γράφουν τουρκικά ΜΜΕ στηριζόμενα -προφανώς – σε σχετική ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Αναφέρουν ότι η παρενόχληση έγινε με εγκλωβισμό από τα ραντάρ των μαχητικών για  17 δευτερόλεπτα, σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Προφανώς οι Τούρκοι αναφέρονται στην διαδικασία αναχαίτισης /αναγνώρισης  που έκαναν ελληνικά μαχητικά στις 8 Αυγούστου σε τουρκικό CN-235  που εκείνη την ημέρα – μαζί με άλλα 6 τουρκικά μαχητικά – είχαν κάνει συνολικά δυο παραβάσεις  των διεθνών κανόνων εναέριας κυκλοφορίας (είσοδος στο FIR Aθήνας χωρίς υποβολή σχεδίου πτήσεως)  και 15 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο.Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. Ωστόσο οι Τούρκοι μιλούν για …παρενόχληση καθώς δεν αναγνωρίζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο πέραν των 6 ν.μ.

Οι Τούρκοι αντί να “ενοχλούνται” θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους πτήσεις θεωρούνται απο το NATO “εχθρικές ενέργειες” και ως τέτοιες δικαιολογούν ακόμη και κατάρριψη. Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τις δυσαρέσκειες και τις “ενοχλήσεις” κι ας σοβαρευτούν.

Διαβάστε ακόμη:

Η ‘Αγκυρα “παραπονιέται” ότι ελληνικό F 16 εγκλώβισε αεροσκάφος της


“Οι Έλληνες μας είχαν εγκλωβισμένους 28 λεπτά”! Οι Τούρκοι εκθέτουν τους “σεναριογράφους των Αθηνών”

Τουρκία: ”Μας παρενοχλούν Ελλάδα και Γαλλία” στο Αιγαίο

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Έχουμε μια δομημένη σχέση που αποδίδει απτά αποτελέσματα»

Την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων επαναλαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.