Οι Τούρκοι “παρενοχλούνται ” από ελληνικά μαχητικά!

Με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας αναφέρεται σε αναχαίτιση τουρκικών F – 16 .

Οι Τούρκοι “παρενοχλούνται ” από ελληνικά μαχητικά!

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας αναφέρεται σε αναχαίτιση τουρκικών F – 16 από ελληνικά μαχητικά . Συγκεκριμένα 2 τουρκικά F – 16, που, κατά την ανακοίνωση εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση, στον ”διεθνή εναέριο χώρο” του Αιγαίου, ‘παρενοχλήθηκαν’ από 2 ελληνικά F – 16, με εγκλωβισμό ραντάρ για 30 δευτερόλεπτα. Βάσει των κανόνων εμπλοκήςτα τουρκικά αεροσκάφη απάντησαν με τον ίδιο τρόπο, αναφέρεται. Η σχετική ανακοίνωση περιέχεται σε δημοσίευμα της  ιστοσελίδα Haber 7 που τιτλοφορείται «’Θρασύτητα στις παρενοχλήσεις΄’ από Ελλάδα και Συρία».

Να θυμίσουμε ότι χθες 11 Αυγούστου 2015 μπήκαν παράνομα στο FIR Aθηνας (ΒΑ και ΝΑ Αγαίο) ένας σχηματισμός 6 μαχητικών αεροσκαφών F-16 ( τα δυο οπλισμένα) και   3 ναυτικής συνεργασίας CN-235 . Τα τουρκικά αεροσκάφη έκαναν έξι φορές παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου.
Όλα τα  αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ..

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Οσμάν Καβαλά / Anadolu Culture Center/Handout via REUTERS/FILE PHOTO
ΤΟΥΡΚΙΑ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου διέταξε την Τουρκία να απελευθερώσει τον Οσμάν Καβαλά

Η Τουρκία καταδικάσθηκε για την παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης του Καβαλά, της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, των δικαιωμάτων του στην ελευθερία και σε δίκαιη δίκη

Ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου / (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: Οι περιοχές ελληνικής κυριαρχίας προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο και είμαστε έτοιμοι να τις προασπίσουμε ανά πάσα στιγμή

«Αγρυπνούμε, αλλά δεν ανησυχούμε. Και δεν ανησυχούμε γιατί έχουμε την ισχύ να επιβάλλουμε τα εθνικά συμφέροντα σε οποιοδήποτε πεδίο» είπε ο ΥΠΕΞ