Σε θετικό κλίμα το τετ-α-τετ Δένδια και Γκιουλέρ: Τι συζήτησαν για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης [pics]

δΈΟλοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση ανάμεσα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες τόσο οι διπλωματικοί Σύμβουλοι όσο και οι Στρατιωτικοί Ακόλουθοι των δύο Υπουργών Άμυνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις, όπως εξάλλου ήταν προγραμματισμένο, με τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια να κάνει σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, η συνάντηση Δένδια και Γκιουλέρ έγινε σε θετικό κλίμα και στο πλαίσιο αυτό ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας προσκάλεσε τον ΥΕΘΑ για από κοινού επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας. Επιπρόσθετα, επικυρώθηκαν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκαν, στα οποία περιλαμβάνονται ενέργειες για την αποφυγή εντάσεων και το «κόκκινο τηλέφωνο», τον μηχανισμό δηλαδή για την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Εικόνες κατά την υποδοχή του Γιασάρ Γκιουλέρ από τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια:

Φωτογραφίες Eurokinissi / Twitter