OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Χαστούκι» του Αμερικανού ΥΠΕΞ στον Ερντογάν, για τις δηλώσεις κατά Ισραήλ

01/03/2013 - 17:54
Share on FacebookShare on Twitter
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Αχμέτ Νταβούτογλoυ και ο Τζον Κέρι συνομιλούσαν για περίπου 2.5 ώρες για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία αλλά και την εξωτερική πολιτική των δυο χωρών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στην επίσκεψη του στην Άγκυρα ο Κέρι δεν έχασε την ευκαιρία να στηρίξει το Ισραήλ και να κατηγορήσει τον Ερνογάν για τις δηλώσεις του εναντίον του Σιωνισμού και τόνισε πολλές φορές πως «οι ΗΠΑ διαφωνούν ξεκάθαρα με τις απόψεις αυτές».
Στη συνέντευξη Τύπου ο Νταβούτογλου δήλωσε πως «οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία είναι τέλειες. Για παράδειγμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνομιλεί συχνά με τον Ερντογάν για όλα τα θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή. Με τον αμερικανό ομόλογο μου συζητήσαμε για τη Συρία, την Αραβική Άνοιξη, τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τυνησία και την κοινή μας άποψη για τη στήριξη της εξέλιξης της δημοκρατίας στις χώρες αυτές. Συζητήσαμε και τις εξελίξεις στην Κύπρο μετά τις εκλογές στη «νότια Κύπρο»(σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία)» και ο τούρκος υπουργός κατέληξε «καλωσόρισες Τζον στην Άγκυρα»

Ο Κέρι δήλωσε πως “οι ΗΠΑ και η Τουρκία συμμαχούν και καταπολεμούν μαζί την τρομοκρατία όπως την Αλ Κάϊντα και το PKK.” O αμερικανός Υπουργός επέμεινε πως «το καθεστώς Άσαντ έχει χάσει τη νομιμότητα του και πρέπει να φύγει. Η Τουρκία κι εμείς εργαζόμαστε μαζί για να συμβεί αυτό και κάνουμε τα πάντα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ο Νταβούτογλου δέχθηκε ερώτηση από αμερικανό δημοσιογράφο για τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν εναντίον του Σιωνισμού που προκάλεσαν διαδοχικές αντιδράσεις Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως «οι δηλώσεις Ερντογάν δεν ήταν εχθρικές. Εχθρική ήταν η επίθεση του Ισραήλ εναντίον του πλοίου Μαβί Μαρμαρά όπου είχαν σκοτωθεί 9 αθώοι άνθρωποι. Είμαστε η χώρα που στεκόμαστε χρόνια εναντίον αντισημιτισμού. Αυτό το έχουμε κάνει εδώ και χρόνια. Αν το Ισραήλ θέλει να ακούει καλές δηλώσεις από την Άγκυρα ας εξετάσει ξανά την πολιτική της. Όμως αν μια χώρα έχει σκοτώνει τους πολίτες μας δώστε μας το δικαίωμα να κάνουμε τις ανάλογες δηλώσεις ».
Ο Κέρι πάντως στήριξε ξεκάθαρα το Ισραήλ και δήλωσε πως «πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί μια μέση οδός για την ειρήνη στην περιοχή ανάμεσα στις χώρες. Ναι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ναι είχαμε με τον Νταβούτογλου συνομιλία και για τα θέμα αυτό. Είμαστε αντίθετοι με τις  δηλώσεις που έγιναν στη Βιέννη (από τον Ερντογάν) . Εγώ είπα ξεκάθαρα στον ομόλογο μου  τις απόψεις μας για τις δηλώσεις αυτές. Την ξεκάθαρη διαφωνία μας για  τις δηλώσεις αυτές. Θα το πω και στον Ερντογάν. Θα του πως με τις δηλώσεις αυτές οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ ενδέχεται να χειροτερέψουν. Πιστεύω πως οι σχέσεις των δυο χωρών πρέπει να βελτιωθούν. Είναι σύμμαχοι μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΗΕ: «Επιβλαβής και προσβλητικός ο Ερντογάν»

Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, ζητά η Τουρκία

 

Tags: ΑΓΚΥΡΑΚΕΡΙΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥΣΥΝΑΝΤΗΣΗΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert