Ομέρ Τσελίκ κατά της Ελλάδας: «Μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο μεταναστών»

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ομέρ Τσελίκ κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος AKP της Τουρκίας να λέει πως το «Αιγαίο μετατρέπεται σε νεκροταφείο μεταναστών».

«Πρέπει να γίνουν κάποιες παρατηρήσεις. Τρυπούν τις βάρκες των μεταναστών και τους σέρνουν επίτηδες ως το θάνατο. Οι ενέργειες που προβάλλει η Ελλάδα είναι ενέργειες που πρέπει να εξεταστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το να σιωπάς είναι επαίσχυντη υποκρισία. Το Αιγαίο μετατρέπεται σε νεκροταφείο μεταναστών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.

Παράλληλα ανέφερε πως «πρέπει να ληφθούν μέτρα πρόληψης για τους παράτυπους μετανάστες. Δεν σημαίνει ότι θα συμβιβάσουμε τη στάση μας. Ενώ η ελληνική ακτοφυλακή προσπαθεί να χάσει ένα σκάφος με 600 μετανάστες, συμβαίνει ένα ατύχημα και άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους».


Ακόμη τόνισε οτι «η Τουρκία συμβάλλει επίσης στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την πλευρά του ΝΑΤΟ (Σουηδία). Υπάρχουν βήματα που κάνουν. Λένε ότι επιστρέψαμε τα μέλη του PKK. Τα δύο άτομα που μας εξέδωσαν δεν είναι τρομοκράτες».

Όσο για ο Κυπριακό, ο Τσελίκ δήλωσε: «Για να γίνει μια διαπραγμάτευση, πρέπει να αναγνωριστεί η κυριαρχία της «ΤΔΒΚ». Οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη στάση τους που δηλητηριάζει τη διαδικασία διεξάγοντας ασκήσεις με τους Ελληνοκύπριους. Κανένα από τα δύο δεν θα ωφελούσε το πρόβλημα στο νησί. Τα δικαιώματα ισότητας των Τουρκοκυπρίων πρέπει να γίνονται σεβαστά. Η πολιτική αποπροσανατολισμού που συνεχίζεται εδώ και 50 χρόνια πρέπει να αλλάξει».

Με πληροφορίες από: Newsit