OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οργή Άγκυρας κατά Ελλάδας – Κύπρου: «Στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους»

29/09/2019 - 09:32
Ακσόι
Share on FacebookShare on Twitter

Απάντησε η Άγκυρα στο κοινό ανακοινωθέν Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι τονίζει ότι δεν δέχεται τη διακήρυξη. Κάνει επίθεση στην Ελλάδα την οποία χαρακτηρίζει ανειλικρινή. Μιλάει για μαξιμαλιστικές και παράνομες πολιτικές.

Δεν άρεσε στην Άγκυρα το κοινό ανακοινωθέν Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου μετά τη συνάντηση των τριών υπουργών Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη που καταδίκαζε την τουρκική επιθετικότητα και εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μανώλη Κωστίδη, απορρίπτει τη διακήρυξη και επιτίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο. Μάλιστα χαρακτηρίζει την Ελλάδα ανειλικρινή και τονίζει ότι «στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα μας και των Τουρκοκυπρίων».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χαμί Ακσόι:

«Αρνούμαστε τους αβάσιμους ισχυρισμούς που συμπεριλαμβάνονται στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ελλάδος και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης ( Κυπριακή Δημοκρατία).

Δεν έχει όφελος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, η προσπάθεια της Ελλάδος και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης να εντάξουν στις μαξιμαλιστικές και στις παράνομες πολιτικές τους και τις χώρες της Ε.Ε. αλλά και τις χώρες τις περιοχής.

Οι χώρες τις περιοχής δεν έχουν ούτε την αρμοδιότητα, ούτε την ευθύνη αλλά ούτε λόγια να πουν για τα προβλήματα του Αιγαίου ούτε στο ζήτημα της Κύπρου.

Στην ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν καμία τύχη οι προσπάθειες που γίνονται με πολιτική σκοπιμότητα κι έχουν στόχο να αγνοούν την Τουρκία και τους Τουρκοκυπριους και να τους αφομοιώσουν.

Επίσης είναι μια απόδειξη της ανειλικρίνειας της Ελλάδος που από τη μια στέλνει μηνύματα συνεργασίας και από την άλλη για τη χώρα μας εκφράζει αβάσιμους ισχυρισμούς.

Καλούμε τις χώρες αυτές να έρθουν αντιμέτωπες με την πολιτική, οικονομική και γεωγραφική πραγματικότητα της περιοχής και να ασκήσουν πολιτική που να αρμόζει με την πραγματικότητα αυτή.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο. αλλά και δίκαιης και μόνιμης επίλυσης του Κυπριακού.

Στην περιοχή αυτή δεν θα επιρροή και ισχύ τα σχέδια τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους.

Στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα μας και των Τουρκοκυπρίων».

Πηγή: Newsit

Tags: ΑΙΓΑΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣΕΛΛΑΔΑΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑΥΠΕΞ

Related Posts

Άγκυρα - Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

05/02/2026 - 12:54
Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκαλεί πάλι η Τουρκία: «Αντίθετοι με το Διεθνές Δίκαιο οι ισχυρισμοί της Ελλάδας για τα 12 ν.μ.»

05/02/2026 - 11:58
Αιγαίο - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλήσεις από τουρκικά αεροσκάφη σε όλο το Αιγαίο: Έκαναν 9 παραβιάσεις και 4 παραβάσεις

04/02/2026 - 18:10

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1833 ο Όθωνας γίνεται ο πρώτος σύγχρονος βασιλιάς της Ελλάδας

Κούβα: «Έιμαστε έτοιμοι για διάλογο με τις ΗΠΑ αλλά χωρίς πιέσεις από μια θέση ισότητας και σεβασμού»

Τραμπ: «Έχουμε ένα στρατό από Τομ Κρουζ – Έχω ανάγκη να κερδίζω τις εκλογές για το εγώ μου» [vids]

Ο Πούτιν είναι έτοιμος για «σοβαρό διάλογο» με τον Μακρόν – Στη Μόσχα το «δεξί χέρι» του Γάλλου προέδρου

Γαλλία: Τέσσερα άτομα – εκ των οποίων δύο Κινέζοι – κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου

Khaibar: Βαλλιστικούς πυραύλους με εμβέλεια 2.000 χιλιομέτρων ανέπτυξαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν

FDI HN «Νέαρχος»: Ξεκίνησαν οι θαλάσσιες δοκιμές της δεύτερης ελληνικής Belharra

Ομολογία του συλληφθέντος σμηνάρχου: Για την Κίνα προορίζονταν τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Top News

Χρήστος Μάστορας: Εξαντλημένος ο τραγουδιστής σε νέο βίντεο μετά το πρόβλημα υγείας του - «Δεν έχω συνέλθει»

Ο Έλον Μασκ λέει πως «τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία» - Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις

Μαρία Καρυστιανού για Χίο: Πόνος βαθύς για τους ανθρώπους που χάθηκαν και αποδοκιμασία για ένα κράτος που δεν αποτρέπει τις παράνομες εισβολές

Ο Γιάννης Παναγόπουλος ελέγχεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος για ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert