Οργή Καμμένου για το βασανισμό σκύλου: Να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές

Την οργή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου προκάλεσε η υπόθεση με τον βασανισμό σκύλου σε στρατόπεδο στην Ήπειρο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ο κ. Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η ακόλουθη: 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Έρευνα και από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, μετά τη διαταγή της σχετικής έρευνας από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκκινήσει τις διαδικασίες διερεύνησης του περιστατικού.

Ήδη πάντως από πλευράς ΓΕΣ, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης τόσο των δυο οπλιτών που εμφανίζονται στο βίντεο να πετούν πάνω από την περίφραξη το βασανισμένο τετράποδο, όσο και εκείνου που μαγνητοσκοπούσε την αποτρόπαια πράξη τους. Καλά ενημερωμένες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για στρατεύσιμους που απολύθηκαν από μονάδα της Ηπείρου όπου υπηρετούσαν τη θητεία τους.