OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Οργή» στην Τουρκία: «Και δεύτερο σκάφος του ελληνικού Λιμενικού παραβίασε τα χωρικά ύδατα» – «Δέσμευση» Στυλιανίδη ότι «δεν θα επαναληφθεί» [vid]

24/09/2024 - 12:35
«Οργή» στην Τουρκία: «Και δεύτερο σκάφος του ελληνικού Λιμενικού παραβίασε τα χωρικά ύδατα» – «Δέσμευση» Στυλιανίδη ότι «δεν θα επαναληφθεί» [vid]
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες που στην Τουρκία ξεσήκωσε θύελλα στα τοπικά μέση ενημέρωσης η προσέγγιση σκάφους του ελληνικού Λιμενικού στην περιοχή Μούγκλα κατά την καταδίωξη σκάφους ύποπτου για διακίνηση μεταναστών.

Κι ενώ το περιστατικό αυτό καταγράφηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι της Κυριακής 22/9/2024 το site Karya Haber δημοσιοποίησε τις εικόνες που φέρονται να αποτυπώνουν την προσέγγιση άλλου σκάφους του ελληνικού στην περιοχή Akyarlar της Αλικαρνασσού.

Κατά το Karya Haber, το ελληνικό σκάφος φέρεται να καταδίωκε ένα φουσκωτό σκάφος τύπου Zodiac στο οποίο επέβαινε ένα άτομο, το οποίο κατάφερε να φτάσει στις τουρκικές ακτές και να διαφύγει.

Τότε, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό site, Έλληνας Λιμενικός πήδηξε στο παρατημένο Zodiac και το κατάσχεσε, αποχωρώντας μαζί με το σκάφος του Λιμενικού με κατεύθυνση τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Το γεγονός ότι σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής προσέγγισαν τις τουρκικές ακτές και πραγματοποίησαν επιχειρήσεις προκαλεί ανησυχία για την εθνική ασφάλεια», σημειώνει μεταξύ άλλων το Karya Haber, που διευκρινίζει ότι το νέο περιστατικό καταγράφηκε πριν από 6 – 7 ημέρες.

Yunan Sahil Güvenlik Botlarının Datça Kıyılarına Kadar Geldiğini Gösteren Bir Görüntü Daha Ortaya Çıktı…
Haberin ayrıntıları https://t.co/ka1g0frwUJ‘da#Datça#Bodrum#TürkKarasuları#Yunanİhlali#ZodiacBot#SahilGüvenlik#UlusalGüvenlik#DiplomatikKriz#SonDakika#EgeDenizi pic.twitter.com/uLNCA1ytqh

— Karya Haber (@karyahabermilas) September 22, 2024

Προφανώς μετά από αυτά τα περιστατικά ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, ζήτησε να συνομιλήσει με τον Έλληνα υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, που βρίσκεται στην Κίνα.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά οι κύριοι Στυλιανίδης και Γερλίκαγια «συζήτησαν σε θετικό κλίμα και επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία των δύο πλευρών» στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και ιδιαίτερα την καλή συνεργασία της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής.

Αναφορικά με το περιστατικό στην Αλικαρνασσό συμφώνησαν στη σκοπιμότητα αποφυγής παρόμοιων συμβάντων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις.

Ωστόσο κατά την Τουρκία, ο Έλληνας υπουργός – μετά το «φάουλ» που αυτοχρίστηκε «κομπάρσος» σε εκδήλωση με θέμα «Το Κοινωνικό Πρόσωπο του Λιμενικού Σώματος» – ανέφερε ότι το θέμα διερευνάται και πως θα κρατά ενήμερες τις τουρκικές αρχές για την πορεία των ερευνών!

«Ο Υπουργός Γερλίκαγια εξέφρασε τη δυσφορία του για την παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από τα σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τόνισε ότι τέτοιες παραβιάσεις είναι απαράδεκτες για τη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας», όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών.

Πάντα κατά το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών «Ο κ. Στυλιανίδης, δήλωσε ότι οι σχέσεις γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών είναι σημαντικές, ότι το περιστατικό δεν έχει πολιτική διάσταση, ότι οι παραβιάσεις δεν θα επαναληφθούν, ότι το θέμα διερευνάται και οι τουρκικές αρχές θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις».

BASIN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ile Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Sayın Christos Stylianides arasında bugün akşam saatlerinde, Yunan botlarının Türk karasularını ihlaliyle ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Yapılan… pic.twitter.com/0LbSsJMrLN

— T.C. İçişleri Bakanlığı (@TC_icisleri) September 23, 2024

Tags: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑΤΟΥΡΚΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ

Related Posts

Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

26/12/2025 - 14:16
Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Διεθνής εναέριος χώρος» και επιστροφή στις προκλήσεις: Γιατί η Τουρκία ξανανοίγει το μέτωπο του Αιγαίου

26/12/2025 - 07:54
Αιγαίο - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

25/12/2025 - 21:57

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

Πολωνία: Αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και απογειώθηκαν μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

Υεμένη: Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιστών του STC – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σφυρηλατήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

MQ-9 Reaper: Με 19 πυραύλους χτυπήθηκαν οι τζιχαντιστές στη Νιγηρία – «Τους αποδεκατίσαμε με χριστουγεννιάτικο δώρο»

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» – Το εδαφικό θα τεθεί στη συνάντησή τους

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Top News

Ελένη Παπαδοπούλου: Η παρατηρητικότητα ενός πυροσβέστη, η απουσία του γιου από την κηδεία και το σπίτι στο Κολωνάκι

To Cinobo φέρει 8 feelgood ταινίες και μια σειρά για να περάσουμε τις γιορτές στο σπίτι

Άρης Μουγκοπέτρος: Η γυναίκα του ζητούσε 700 ευρώ για να βλέπει τα παιδιά του, αποκαλύπτει συγγενικό του πρόσωπο

Η Ιουλία Καλλιμάνη έδωσε εξηγήσεις για το νέο περιστατικό με τα «γαλλικά»: Θα ήθελα να εκφράσω την ενόχλησή μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert