Παναγιωτόπουλος προς Τούρκο υπουργό Άμυνας: “Δεν βοηθάτε με τη συμπεριφορά σας στο Αιγαίο”

Συνάντηση Παναγιωτόουλου-Γιλμάζ.

Παναγιωτόπουλος προς Τούρκο υπουργό Άμυνας: “Δεν βοηθάτε με τη συμπεριφορά σας στο Αιγαίο”

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Ορισμένες κινήσεις που κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο δεν βοηθούν καθόλου στην βελτίωση του κλίματος καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών”,είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλμάζ στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Όπως έχω καθιερώσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο περιθώριο των Υπουργικών Συνόδων του ΝΑΤΟ συναντώμαι με πολλούς συναδέλφους μου και συζητούμε διμερή θέματα. Σε τακτική βάση το ίδιο κάνω με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, τον κ. Ισμέτ Γιλμάζ. Αυτή τη συνήθεια την επαναλάβαμε εδώ στις Βρυξέλες και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Γιλμάζ όλα σχεδόν τα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. Στα πλαίσια αυτής της συζήτησης με έμφαση υπογράμμισα στον Τούρκο συνάδελφο μου, ότι ορισμένες κινήσεις που κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο δεν βοηθούν καθόλου στη βελτίωση του κλίματος συνεργασίας και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών που όλοι επιθυμούμε. Κατά τα άλλα ο κ. Γιλμάζ με ενημέρωσε για τα τελευταία γεγονότα στη Τουρκία και ταυτόχρονα είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας. Ενώ συμφωνήσαμε ότι πρέπει να διατηρήσουμε τη συχνότητα των διμερών επαφών μας».  

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.