Η ύποπτη τουρκική εμμονή με το Λαύριο!

Η υπόθεση με την παρουσίαση του βιβλίου για το Κουρδιστάν και οι εντονότατες τουρκικές αντιδράσεις που οδήγησαν στην ουσιαστική “αποκήρυξη” του PKK από την Ελλάδα, ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά περίεργων δημοσιευμάτων του τουρκικού Τύπου ο οποίος επιμένει να κάνει λόγο για ύπαρξη στρατοπέδου εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών σε βόμβες,στο Λαύριο.

Η νέα χοντροκομμένη προβοκάτσια »έγινε γνωστή» ή »διαπιστώθηκε», κατά τα γραφόμενα σε τουρκικές εφημερίδες, χωρίς όμως να λένε από ποιόν ειπώθηκε ούτε από ποια στοιχεία τεκμηριώθηκε η σχέση με την Ελλάδα! 

 Ας δούμε τώρα το νέο παραμύθι περί …Λαυρίου και εκπαίδευσης στα…εκρηκτικά: Όπως έγραψε η Zaman (με τον τίτλο «Βομβιστές του DHKP-C συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο» – αλλά και άλλες εφημερίδες) στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης συνελήφθησαν τις προάλλες 2 γυναίκες μέλη της παράνομης »τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C» που θα διέφευγαν στο εξωτερικό με πλαστές ταυτότητες.Έγινε γνωστό – έγραψαν εφημερίδες-  ότι οι δύο γυναίκες επρόκειτο να μεταβούν στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα, για να εκπαιδευτούν στις βόμβες.Οι 2 γυναίκες – η Σεβάλ Αρατζί και η Ελίφ Καγιά, όπως αναφέρθηκε αργότερα  - που ετέθησαν υπό κράτηση ήταν ύποπτες από παλιότερα. Κατά την επιχείρηση ετέθησαν υπό κράτηση και άλλα 2 άτομα με την αιτιολογία ότι τους παρείχαν βοήθεια. 

Κατά την Vatan της επομένης ημέρας »έγινε γνωστό ότι οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν είναι ο 5ος πυρήνας της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C. και παραπέμφθηκαν στα Δικαστήρια Τσαγλαγιάν της Κων/λης . Οι 2 γυναίκες Σεβάλ Αρατζί και Ελίφ Καγια συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν . Αποκαλύφθηκε ότι η Ελίφ Καγιά παλαιότερα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών επειδή ήταν μέλος της οργάνωσης DHKP-C.Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε η εφημερίδα Turkiye με τον πιο …προβοκατόρικο τίτλο « Μετέβαιναν στην Ελλάδα για να εκπαιδευτούν στις βόμβες» . Στο δημοσίευμα γράφει ότι διαπιστώθηκε ότι 2 γυναίκες μέλη του DHKP-C επρόκειτο να μεταβούν στην Ελλάδα με πλαστή ταυτότητα για να εκπαιδευτούν στις βόμβες- πάλι δεν έγραψε πώς διαπιστώθηκε ο ισχυρισμός περί …Ελλάδας. 

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε η Posta με τον τίτλο «2 συλλήψεις από εκείνη την λίστα» και γράφει μια άλλη πτυχή σχετικά με το στελεχος του DHKP-C Ιμπραχήμ Τσουχαντάρ που είχε πραγματοποιήσει επίθεση ”ζωντανής βόμβας» στην Αστυνομία στην περιοχή Σουλτάνγκαζι της Κων/λης στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 . Κατά την έκρηξη είχε χάσει την ζωή του ο αστυνομικός Μπουλέντ Οζκάν που προσπάθησε να παρεμποδίσει τον Ιμπραχήμ Τσουχαντάρ να μπει μέσα. Στην συνέχεια είχε αποκαλυφθεί ότι ο Ιμπραχήμ Τσουχαντάρ που πραγματοποίησε την επίθεση υπήρχε στην λίστα των 9 ατόμων που είχε διανέμει η Αστυνομία  με την ένδειξη ότι είναι καταζητούμενοι κατά προτεραιότητα.  Στην ίδια λίστα – γράφει η Posta –  στην πρώτη και στην τρίτη θέση υπήρχαν οι …δικές μας, η Ελίφ Καγιά και η Σεβάλ Αρατζί που συνελήφθησαν κατά την προσπάθειά τους να φύγουν στο εξωτερικό με πλαστές ταυτότητες.

Να σημειωθεί ότι την ίδια προβοκάτσια περί …Λαυρίου και …εκπαίδευσης στο …στρατόπεδο …στα εκρηκτικά είχαν επιχειρήσει κύκλοι της Άγκυρας για να πλήξουν την Ελλάδα  και ότα είχε γίνει η επίθεση του  Ιμπραχήμ Τσουχαντάρ στο αστυνομικό Τμήμα , με  διαρροές περί δήθεν .εκπαίδευσης του βομβιστή αυτοκτονίας της Κωνσταντινούπολης , στο Λαύριο!.
 
H εφημερίδα Sabah με τον τίτλο  «Εκπαιδεύτηκε [πώς να φτιάχνει βόμβες] στο Λαύριο», είχε αναφέρει τότε  ότι έγινε γνωστό ότι ο- βομβιστής –  Ιμπραχίμ Τσουχαντίρ, μέλος της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο)  που πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα στο Σουλτανγκαζί έχει εκπαιδευτεί στο …στρατόπεδο Λαυρίου. Βλέπετε και τότε αυτό το »έγινε γνωστό»…Από ποιόν , πότε και με ποιά στοιχεία …ΟΥΔΕΝ, και τότε! 
 
Η εφημερίδα έγραφε επίσης ότι από τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν προκύπτει ότι ο Τσουχαντίρ είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 1999 και αποφυλακίστηκε το 2003. Συνελήφθη ξανά το 2007 και έμεινε φυλακισμένος 8 μήνες, ενώ το 2010 εξαφανίστηκε και πήγε στην Ελλάδα.  Εν τω μεταξύ η Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας μοίρασε τ’οτε στα αστυνομικά τμήματα τις φωτογραφίες 10 μελών της DHKP-C που θα μπορούσαν να προβούν σε ένοπλες και βομβιστικές ενέργειες. Ειναι προφανώς ο προαναφερθείς καταλογος με τις 2 γυναίκες.
Όπως φαίνεται από τα δημοσιεύματα – διαρροές της ΜΙΤ – όλα ήταν προσχεδιασμένα και τίποτα δεν …προέκυψε. Η ΜΙΤ είχε ένα παραμύθι περί Λαυρίου και το ξεφούρναγε κατά περίπτωση και κατά …δόσεις!
Μας …(ξε)κούφαναν! Όχι οι …Κούρδοι με τις δήθεν …βόμβες στο … Λαύριο, αλλά τα κατασκευάσματα-στρακατρούκες  της τουρκικής ΜΙΤ! Διότι περί αυτού πρόκειται, αφού η Αθήνα έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους και σε κάθε περίπτωση εδώ και χρόνια ότι στρατόπεδο εκπαίδευσης Κούρδων δεν υπάρχει στο Λαύριο ούτε πουθενά αλλού στην Ελλάδα!
Ας σοβαρευτούν πια και ας αφήσουν τις βλακείες αυτού του είδους που τις θυμούνται κάθε λίγο και λιγάκι!