OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ποιός είναι ο τούρκος που αγοράζει τις ελληνικές μαρίνες

10/01/2013 - 10:19
Share on FacebookShare on Twitter
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ο όμιλος Doguş, θεωρείται από τους μεγαλύτερους της Τουρκίας, διαθέτει την μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας Garanti Bank, έχει στην ιδιοκτησία του 4 τηλεοπτικά δίκτυα το NTV και STAR, NTV Spor και CNBC-ε και παράλληλα έχει ηγετική θέση στον τουρισμό, στον κατασκευαστικό τομέα και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης είναι ο διανομέας όλων των οχημάτων του ομίλου Volswagen στην Τουρκία. Συνολικά ο όμιλος Doğuş διαθέτει περίπου 150 εταιρείες και απασχολεί 30.000 εργαζόμενους.

Στην Τουρκία κυρίως τα τελευταία δυο χρόνια ο όμιλος με τα μέσα ενημέρωσης του έχει ξεκινήσει τη στήριξη του προς της κυβέρνηση Ερντογάν και από τότε έχει αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο κυρίως στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπου ευνοείται σε πολλούς διαγωνισμούς. Το 2011 πολλοί δημοσιογράφοι που εργάζονταν στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και αντιπολιτεύονταν την κυβέρνηση Ερντογάν, δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τα συμβόλαια τους.
Λίγους μήνες μετά , ο όμιλος Dogan υποχρεώθηκε να πούλησει το τηλεοπτικό δίκτυο Star στον όμιλο “Doğuş” και αργότερα ο ίδιος όμιλος, άρχισε να γίνεται μειοδότης σε πολλούς διαγωνισμούς του τουρκικού δημοσίου.
Παράλληλα τώρα επενδύει στον τομέα της εστίασης και έχει εξαγοράσει κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Κωνσταντινούπολης όπως “Nusr-Et”, “Lacivert”, “Κiva” και τα τούρκικα Starbucks όπως τα αποκαλούν οι γείτονες μας, που έχουν την ονομασία “Kahve Dünyası”.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ «ΚΡΟΙΣΟΣ»

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο ο 49χρονος Φερίτ Σαχένκ, που η προσωπική του περιουσία ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια θεωρείαι ο τούρκος «κροίσος». Ανέλαβε τα ηνία του ομίλου όταν ήταν 37 ετών αμέσως μετά τον θάνατο του πατέρα του και ιδρυτή του ομίλου, Αϊχάν Σαχένκ. Νωρίτερα ο πατέρας του τον είχε τοποθετήσει σε πολλές διοικητικές θέσεις σε διάφορες εταιρείες του Ομίλου.

Όμως όταν ο Φερίτ ανέλαβε την εταιρεία ήταν το 2001, τότε που η Τουρκία μαστίζονταν με την χειρότερη οικονομική κρίση και ο ίδιος έπρεπε να σώσει έναν όμιλο που πλήττονταν σφοδρά, κυρίως στον τραπεζικό τομέα. Ο ίδιος συγχώνευσε άμεσα τις τρεις τράπεζες που διέθετε τότε ο όμιλος, έλαβε δραστικά μέτρα και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια ναι μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον όμιλο Doğuş, με την βοήθεια και της ραγδαίας ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας.

Ο Φερίτ Σαχένκ, σπούδασε στο διοίκηση επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού και το 1997 ολοκλήρωσε με πρωτιά το πρόγραμμα του πανεπιστημίου Harvard σχετικά με τις διοικήσεις επιχειρήσεων.

Είναι παντρεμένος με την αμερικανίδα Nταϊάνα Σαχένκ και έχουν μια κόρη. Η μεγάλη του αγάπη έκτός από την οικογένεια και τον όμιλο του είναι η ομάδα Fenerbahçe και προσπαθεί να μην χάνει κανένα από τα ποδοσφαιρικά ματς. Στενοί του συνεργάτες τον θεωρούν από τα πιο δυναμικά μυαλά που διαθέτει η Τουρκία και ο ίδιος κάποιες φορές από το άγχος του καταναλώνει ακόμη και 8 κουτιά Coca-Cola μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τουρκολίμανο» οι μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας, Λευκάδας! Πωλούνται όλες σε Τούρκο

«Η τουρκική κορβέτα…πήγαινε για Φλοίσβο»! Ένας ναύαρχος σχολιάζει

Tags: ΜΑΡΙΝΕΣΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΟΣ

Related Posts

Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

26/12/2025 - 14:16
Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Διεθνής εναέριος χώρος» και επιστροφή στις προκλήσεις: Γιατί η Τουρκία ξανανοίγει το μέτωπο του Αιγαίου

26/12/2025 - 07:54
Αιγαίο - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

25/12/2025 - 21:57

Διαβάστε Επίσης

IRIS-T: Η Γερμανία παρέδωσε το ένατο σύστημα αεράμυνας στην Ουκρανία – Ετοιμάζει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Το Ισραήλ αναγνώρισε ως ανεξάρτητο κράτος τη Σομαλιλάνδη, την αποσχισθείσα περιοχή της Σομαλίας

Γερμανία: «Δεν θα συμμετάσχουμε σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης της Γάζας»

AMRAAM-ER: «Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την πώληση 236 πυραύλων στη Δανία – Θα εξοπλίσουν τα συστήματα NASAMS

Ισραήλ: Δύο νεκροί από επίθεση Παλαιστινίου – Παρέσυρε 68χρονο και μαχαίρωσε μία 19χρονη

Συρία: Νεκροί από έκρηξη σε τέμενος της πόλης Χομς – «Απέλπιδα προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας»

Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε συνάντηση με τον Τραμπ στις 28 Δεκεμβρίου στην Φλόριντα: «Το ειρηνευτικό σχέδιο έχει συμφωνηθεί κατά 90%»

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: Το ατύχημα, οι followers, η κρίση στον γάμο του και η σύλληψη

Στέφανος Παπαδόπουλος: «Ευτυχία είναι να κοιμάσαι ήσυχος με τη συνείδησή σου» - Η νέα ανάρτηση μετά τη μήνυση στον Γιώργο Μαζωνάκη

Συνταγή για γκουζέρ, φουσκωτά τυροσουδάκια με τσένταρ

Ζελένσκι: «Στις 28 Δεκεμβρίου η συνάντηση με τον Τραμπ - Το ειρηνευτικό σχέδιο έχει συμφωνηθεί κατά 90%»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert