OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ποιος στρατηγός θυμίζει το δικαίωμα της Ελλάδας για τα 12 μίλια στο Αιγαίο

04/12/2015 - 07:15
Share on FacebookShare on Twitter

Ως “τρομοκράτη της περιοχής” χαρακτηρίζει την Τουρκία ο Επίτιμο Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος.Ο οποίος υπενθυμίζει το δικαίωμα της Ελλάδας για τα 12 μίλια στο Αιγαίο.

«Το ρωσικό αεροσκάφος κινείτο εντός τους συριακού εδάφους, πήγαν από πίσω του και όπως ομολόγησε ο κ. Νταβούτογλου έδωσε εντολή για κατάρριψη. Επομένως είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε πρόθεση να καταρριφθεί το αεροσκάφος. Και γνώριζαν και πολύ καλά τι κατέρριπταν». Αυτό αναφέρει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και υπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου, στρατηγός ε.α  Φραγκούλης Φράγκος, μιλώντας στο Ράδιο 9.84 της Κρήτης και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη. Στη βαρυσήμαντη συνέντευξή του, που δημοσιεύουν τα «Επίκαιρα», ο κ. Φράγκος αποκαλύπτει τις συνέπειες στη γεωπολιτική σκηνή από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους, τους κίνδυνους για την Ελλάδα και προτείνει συγκεκριμένες δράσεις.

«Έρχεται και ο “σουλτάνος” Ταγίπ Ερντογάν και λέει ότι “θα ξανακάνουμε το ίδιο εάν μας παραβιάσετε των εθνικό εναέριο χώρο”. Από την άλλη πλευρά, η ελληνική πλευρά σιωπά» λέει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και συνεχίζει: «Οι παραβιάσεις είναι καθημερινές, 2.500 με 3.500 παραβιάσεις. Εάν ανοίξετε την ιστοσελίδα του ελληνικού ΓΕΕΘΑ υπάρχουν τα στατιστικά στοιχεία συνολικά, όλων των τελευταίων ετών. Πάρτε τα από το 2009 έως σήμερα. Θα δείτε λοιπόν ότι υπάρχουν υπερπτήσεις και πάνω από κατοικημένους τόπους όχι απλά πάνω από τα ναυτικά μίλια που αμφισβητούν. Και εδώ είναι η μεγάλη υποκρισία της Τουρκίας. Μας έχει κηρύξει casus belli από το ’95 όταν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας μας επιτρέπει να πάμε από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια σε όλη μας την περιοχή και όχι μόνο στο Αιγαίο. Θα ήταν τραγικό σφάλμα εάν το κάνουμε μονάχα σε μια περιοχή για π.χ. στο Ιόνιο ή στο Κρητικό Πέλαγος και από την άλλη μεριά να το αφήσουμε έξι. Οι ίδιοι έχουν δώσει 12 ναυτικά μίλια για τη δικιά τους κυριαρχία και στον Εύξεινο Πόντο και στη Μεσόγειο. Ως «τρομοκράτες» της περιοχής μας απαγόρευσαν να κάνουμε τη χρήση ενός νομίμου δικαιώματος που απορρέει από το διεθνές δίκαιο. Δεν διανοείται κανένας σ’ αυτόν τον τόπο να πει στην ΕΕ “αποκλείεται να ανοίξει το οποιοδήποτε κεφάλαιο, διότι απειλούμεθα από μία χώρα η οποία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ”. Όλες όσες μπήκαν ως μέλη στην ΕΕ πάντα παραιτούντο οποιονδήποτε εδαφικών διεκδικήσεων. Εδώ όχι μόνο δεν έχουμε παραίτηση από τις εδαφικές διεκδικήσεις, έχουμε απειλή πολέμου. Με την ίδια τεχνική λοιπόν, τι πετύχανε; Φιλανδοποίηση της ελληνικής πολιτικής. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι πολιτικοί μας έχουν τέτοια υποχωρητικότητα. Τι φοβούνται; Ποιον φοβούνται;».
 

Tags: ΑΙΓΑΙΟΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑΦΡΑΓΚΟΣ

Related Posts

ΟΗΕ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παρέμβαση Ελλάδας στον ΟΗΕ σε δήλωση Τουρκίας: Ο όρος «Τουρκικά Στενά» δεν συνάδει με τη Σύμβαση του Μοντρέ

29/04/2026 - 22:02
Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αιγαίο: Τέσσερις παραβάσεις και δύο παραβιάσεις από τουρκικό ATR-72 και drones

29/04/2026 - 18:20
Akinci - τουρκολιβυκό
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό μήνυμα από Λιβύη: Ένα UAV τύπου Akinci πέταξε στα όρια του τουρκολιβυκού μνημονίου [pic]

28/04/2026 - 21:19

Διαβάστε Επίσης

Στενά του Ορμούζ: Τα Εμιράτα κατηγορούν το Ιράν ότι επιτέθηκε με drones σε πετρελαιοφόρο

CENTCOM: Δύο αμερικανικά εμπορικά πλοία πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ

Μητσοτάκης και Δένδιας συναντήθηκαν με τον Ευρωπαίο επίτροπο Άμυνας: Στο επίκεντρο τα αμυντικά χρηματοδοτικά εργαλεία

«Οι κανόνες εμπλοκής στα Στενά του Ορμούζ έχουν αλλάξει» – «Πράσινο φως» για να «εξουδετερώνονται» από το US Navy οι ιρανικές απειλές

Ουκρανία: Φονικό πλήγμα ρωσικού πυραύλου σε πόλη της περιφέρειας του Χαρκόβου

Ιράν: Υποστηρίζει ότι έπληξε με πυραύλους αμερικανικό πολεμικό πλοίο κοντά στα Στενά του Ορμούζ – Διαψεύδουν οι ΗΠΑ

Νέο χάρτη για τα Στενά του Ορμούζ έδωσαν στη δημοσιότητα οι Φρουροί της Επανάστασης

Η πυρηνική τριάδα των ΗΠΑ θέλει 71 δισεκ. δολάρια το 2027 για τον εκσυγχρονισμό της [pics]

Top News

Μαρίνα Σταυράκη - Μπουλέντ Οζκάντ: Εικόνες από το ταξίδι του ερωτευμένου ζευγαριού στην Κωνσταντινούπολη

Σία Κοσιώνη και ΣΚΑΪ παίρνουν οριστικά «διαζύγιο» - Το παρασκήνιο και ο νέος ρόλος της Λένας Φλυτζάνη

Καταναλωτικά δάνεια: Οι αλλαγές που φέρνει το πλαφόν 30% έως 50% στις χρεώσεις - Αναλυτικά παραδείγματα

Παραιτήθηκε ο Χάρης Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Νίκου Ανδρουλάκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert