OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκαλούν ανησυχία οι πολλές εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο

22/12/2022 - 04:51
εμπλοκές
Share on FacebookShare on Twitter

Του Κώστα Αλατζά 

Οι πολλές εμπλοκές των τελευταίων ημερών ελληνικών μαχητικών με οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη δείχνουν αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας. Σε αυτή την εκτίμηση προβαίνουν επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας, σχολιάζοντας τις συνολικά 30 εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών που σημειώθηκαν σε δύο ημέρες στο Αιγαίο.

Για δεύτερη φορά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η τουρκική πολεμική αεροπορία προχωρά σε μαζικές παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου προκαλώντας σε αερομαχίες τα ελληνικά αεροσκάφη. Όπως σημειώνουν στο OnAlert επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας, τις τελευταίες ημέρες οι πιλότοι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας επιδιώκουν να παραμένουν περισσότερο χρόνο σε σχέση με το παρελθόν εντός του FIR Αθηνών, παραβιάζοντας αρκετές φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τα τουρκικά F-16 ενεπλάκησαν 10 φορές με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Συνολικά δραστηριοποιήθηκαν 22 μαχητικά τύπου F-16 εκ των οποίων τα 20 ήταν οπλισμένα. Τα τουρκικά μαχητικά μαζί με 3 τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προχώρησαν σε  90 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου κατά μήκος του Αιγαίο, ενώ δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών τύπου F-16 πραγματοποίησαν μπαράζ υπερπτήσεων σε ελληνικά νησιά.

Η έντονη δραστηριότητα της της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας καταγράφηκε στη διάρκεια μιας ημέρας που δεν διεξαγόταν κάποια τουρκική άσκηση, όπως συνέβαινε πριν από δύο ημέρες ανατολικά της Ρόδου. Εκείνη την ημέρα  τα τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν 20 φορές με τα ελληνικά μαχητικά, αριθμός αρκετά μεγάλος σε σχέση με τη συνηθισμένη τουρκική δραστηριότητα.

Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί μαζικές παραβιάσεις από μεγάλο αριθμό τουρκικών αεροσκαφών αλλά δεν είχαν καταγραφεί τόσες εικονικές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά όσες την Τετάρτη (21.12.2022) και την Δευτέρα 19.12.2022). Σε δύο ημέρες σημειώθηκαν 30 εμπλοκές και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος.

Tags: F-16UAVΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣΑΙΓΑΙΟΕΛΛΑΔΑΕΜΠΛΟΚΕΣΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

F-16 - Αιγαίο
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

19/12/2025 - 18:58
Τουρκία - διπλωματικές πηγές
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

17/12/2025 - 18:18
ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

16/12/2025 - 17:25

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert