Προσοχή με την Τουρκία και την DHKP-C

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η τρομοκρατική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα την προηγούμενη Παρασκευή, ίσως να φαίνεται πως δεν μας αφορά κι όμως η χώρα μας θα πρέπει να είναι προσεκτική σε ενδεχόμενο «λάσπης» από την πλευρά των Τούρκων.
Ο Ερντογάν, αλλά και οι αρχές ασφαλείας ηδη ανακοίνωσαν πως ο καμικάζι που πραγματοποίησε την επίθεση είναι μέλος της οργάνωσης DHKP-C και πως είχε διασυνδέσεις με τα μέλη της οργάνωσης.
Εδώ ξεκινούν τα επικίνδυνα «μονοπάτια» για τη χώρα μας.
Τις προηγούμενες εβδομάδες με δεκάδες δημοσιεύματα τουρκικές εφημερίδες ισχυρίζονταν πως μέλη της οργάνωσης DHKP-C «εκπαιδεύονταν από τις ελληνικές αρχές»

Παράδειγμα το δημοσίευμα της ακροδεξιάς εφημερίδας Bugün, η οποία με τίτλο « η συμφωνία προδοσίας του Λαυρίου» ισχυρίζονταν πως η οργάνωση DHKP-C «έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες!» Η ίδια εφημερίδα έγραφε πως «η συμφωνία προβλέπει την εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης στο κέντρο εκπαίδευσης στο Λαύριο. Στο πρωτόκολλο αναφέρεται ρητά πως τα χτυπήματα της οργάνωσης θα γίνονται μόνο στην Τουρκία»

Παράλληλα πριν από 15 ημέρες είχαν συλληφθεί δικηγόροι στην Τουρκία. Oι δικηγόροι κατηγορούνται ως πράκτορες της Ελλάδας και της Συρίας! Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Habertürk «στα σπίτια των δικηγόρων και τους υπολογιστές τους βρέθηκαν πολλά στοιχεία για πράκτορες της ΜΙΤ και πολλών κρατικών λειτουργών όπως και στοιχεία μελών των οικογενειών τους.» Η ιδια εφημερίδα υποστηρίζει πως οι συγκεκριμένοι δικηγόροι κωδικοποιούσαν τα στοιχεία αυτά και έστελναν «στην Ελλάδα, τη Συρία και το Βέλγιο όπου βρίσκονται τα κέντρα της DHKP-C»!

Bέβαια η χώρα μας, με κάθε επίσημο τρόπο έχει ξεκαθαρίσει, ότι ισχυρισμοί αυτού του είδους δεν ευσταθούν.
Άλλωστε ούτε στο Λαύριο υπάρχει στρατόπεδο αλλά ούτε και καταυλισμός προσφύγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερντογάν: H επίθεση στην πρεσβεία είναι έργο της DHKP-C

«Oι Ελληνες εκπαιδεύουν τρομοκράτες στο Λαύριο»

Οι Τούρκοι επιμένουν ότι στο Λαύριο εκπαιδεύονται…»τρομοκράτες»