Ψάχνουμε επενδύσεις ακόμη και στο Ντιγιαρμπακίρ

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Επενδύσεις στην Ελλάδα κάλεσε να κάνουν τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρηματιών  Ντιαρμπακίρ της ΝΑ Τουρκίας ,ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, κ. Λουκάκης, που συναντήθηκε πρόσφατα μαζί τους!
Ο κ. Λουκάκης είπε ότι μπορούν να συνεργαστούν σε τομείς όπως γεωργία, ανοικοδόμηση, ενέργεια και τουρισμός.Ο Έλληνας Πρέσβης τόνισε ότι η Ελλάδα, κατά την τελευταία περίοδο, βρίσκεται σε μία, περισσότερο, ισορροπημένη θέση, από οικονομικής πλευράς και είπε στους επιχειρηματίες του Ντιαρμπακίρ να κάνουν επενδύσεις
Ο Πρέσβης της Ελλάδας, κ. Λουκάκης, μαζί με το Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας, κ. Κουναλάκη, συναντήθηκαν με επιχειρηματίες στο Ντιαρμπακίρ και τόνισαν πως έχουν την άποψη ότι η Τουρκία δεν αποτελείται μόνο από την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, και ότι μετέβησαν στο Ντιαρμπακίρ για να δουν, επιτόπου, τις δυνατότητες που προσφέρει το Ντιαρμπακίρ. 
Ο Πρέσβης της Ελλάδας , όπως έγραψε και η τουρκική εφημερίδα Σταρ, είπε: «Μιλάμε με όλους τους Συνδέσμους Επιχειρηματιών στο Ντιαρμπακίρ και στόχος μας είναι να εξακριβώσουμε τους τομείς στους οποίους θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε οι δύο χώρες. Το Ντιαρμπακίρ, με τη θέση του και το δυναμικό του, είναι η σημαντικότερη πόλη της περιοχής. Η εγγύτητα του Ντιαρμπακίρ στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας, έγινε αιτία στο να πραγματοποιήσουμε επαφές στο Ντιαρμπακίρ».

Εξάλλου, ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Άγκυρα, κ. Κουναλάκης, είπε τα εξής: «Τελευταία υπογράφηκαν 45 συμφωνίες για την ανάπτυξη των εμπορικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ως Πρεσβεία, καταβάλουμε προσπάθεια για την κατάργηση των εμποδίων στο εμπόριο».