“Συναγερμός” στις Οινούσσες: Αποβιβάστηκαν οικογένειες Τούρκων με παιδιά

Οι Τούρκοι αιτήθηκαν άσυλο.

“Συναγερμός” στις Οινούσσες: Αποβιβάστηκαν οικογένειες Τούρκων με παιδιά

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διπλωματικός “συναγερμός” έχει σημάνει από την Καθαρά Δευτέρα μετά το 5ο κατά σειρά περιστατικό παράνομης εισόδου Τούρκων πολιτών στις Οινούσσες και συγκεκριμένα στην περιοχή Πούντα.

Πρόκειται για 17 άτομα και συγκεκριμένα 4 γυναίκες, 7 άνδρες και 6 παιδιά από διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης. Μάλιστα οι αρχικές πληροφορίες  ότι πρόκειται για δημόσιους υπαλλήλους και δικαστικούς που ισχυρίζονται ότι κινδυνεύουν από το καθεστώς διώξεων που έχει εξαπολύσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν επιβεβαιώνονται πλήρως.

Οι οικογένειες των Τούρκων μεταφέρθηκαν αρχικά στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς για καταγραφή και ταυτοποίηση. Στη συνέχεια τη διαχείρισή τους θα αναλάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου που θα τους μεταφέρει ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά ώστε να ακολουθηθεί η συνηθισμένη διαδικασία στην Αθήνα.

Οι αρχές της Χίου για λόγους ασφάλειας των Τούρκων πολιτών δεν δημοσιοποιούν περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους καθώς και τις ακριβείς περιοχές προσέλευσής τους. 

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος είναι η ακόλουθη 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών .
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου
ΠΗΓΗ: www.politichios.gr

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσελίκ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ομέρ Τσελίκ για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: «Κανείς δεν μπορεί να στείλει μήνυμα στην Τουρκία μέσω επιδείξεων ισχύος»

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν εξέφρασε, επίσης, την αντίθεση της Άγκυρας στην άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κύπρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελλόριζο / (ΓΡ.ΤΥΠ.ΠΡΩΘΥΠ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης από Καστελλόριζο προς Τουρκία: «Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά δεν δεχόμαστε απειλές ή υποδείξεις από κανέναν»

Όπως επισήμανε, τα ελληνικά σύνορα ταυτίζονται με τα ευρωπαϊκά, με αποτέλεσμα το μήνυμα της Μεγίστης να ξεπερνά τα εθνικά όρια