Σοκ στη Τουρκία! Eίχαν δηλητηριάσει τον Οζάλ με 4 ουσίες!

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σοκ στην Τουρκία από την έκθεση ιατροδικαστικής έρευνας που αποδεικνύει πως ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας είχε δηλητηριαστεί από αγνώστους.
Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Ζaman στη σορό του Οζάλ που είχε γίνει εκταφή τον προηγούμενο μήνα βρέθηκαν τεσσάρων ειδών δηλητήρια , όπως το πολώνιο, αμερκίκιο, τα οποία είναι ραδιενεργά! Τα υπόλοιπα δηλητήρια είναι DDT το οποίο είναι εντομοκτόνο και κάδμιο.

Σύμφωνα με την έκθεση που έχει συνταχθεί θεωρείται πως άγνωστοι έδωσαν αρχικά τη ραδιενεργό ουσία στον Οζάλ όπου εξάντλησε το σώμα του και με τη χρήση των υπολοιπων ουσιών ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας πέθανε γρήγορα.
Το εντομοκτόνο DDT βρέθηκε σε δεκαπλάσια ποσότητα από τα κανονικά όρια στη σορό του Οζάλ. Τι Κάδμιο που θεωρείται πως έχει δοθεί σε υγρή μορφή στον Οζάλ, προκαλεί επιβάρυσνη στην ανάπτυξη των οστών και τα φθείρει.
Πάντως το πολόνιο είναι ένα από τις πιο επικίνδυνες ραδιενεργές ουσίες προκαλεί κούραση στο σώμα του ανθρώπου και τον εξαντλεί αργά και σταθερά μέχρι θανάτου.
Η εξάντληση του Οζάλ λίγες ημέρες πριν τον θάνατο του, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κεντρική Ασία είχε προκαλέσει εντύπωση στο περιβάλλον του.
Δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημη έκθεση της νιατροδικαστικής έρευνας, πάντως η φιλοκυβερνητική Zaman έχει καλές προσβάσεις στους κρατικούς οργανισμούς.
Η έρευνα διατάχθηκε μετά από τις υποψίες της οικογένειας του Οζάλ για τις αιτίες θανάτου του.
Ο Οζάλ, πέθανε τον Απρίλιο του 1993 σε νοσοκομείο της Αγκυρας και σε ηλικία 65 ετών και τις ημέρες εκείνες προσπαθούσε να επίλυση το Κουρδικό πρόβλημα και είχε επικοινωνία με τον Αμντουλάχ Οτζαλάν μέσω αγγελιοφόρων. Κάποιοι στην Άγκυρα φαίνεται πως σταμάτησαν τις προσπάθειες αυτές σκοτώνοντας τον Οζάλ.